Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

In ultimii ani am asistat la o crestere semnificativa a numarului de automobile de pe strazile Romaniei. Nu doar bucurestenii se plang de traficul infernal, ci si soferii din alte mari orase romanesti. Cei de la Skoda au intocmit o lista cu cateva sfaturi utile pentru soferii care conduc la orele de varf.

Pastreaza distanta

Oamenii care au realizat aceasta lista sustin ca soferii trebuie sa pastreze o distanta de 2 secunde fata de automobilul din fata in conditii meteo normale. Daca vremea nu este de partea noastra, distanta ar trebuie sa fie de 4 secunde. Indiferent de conditiile meteo, distanta de siguranta este un factor important atunci cand conducem.

Priveste in fata

Soferul trebuie sa piveasca inainte pentru a putea sa anticipeze un eventual pericol. Sistemele de asistenta nu sunt menite sa te inlocuiasca, ci doar sa te asiste in trafic si sa iti ofere o experienta a condusului cat mai lejera.

Fii previzibil

Este important sa fii atent si sa anunti orice intentie de schimbare a benzii sau a directiei de deplasare. Nu uita ca printre participantii la trafic se gasesc si biciletele sau motociclete care se strecoara cu usurinta printre automobile.

Calm, calm, calm

Se spune ca a fi calm este o super putere. Uneori este imposibil sa nu te enervezi in traficul aglomerat. Trebuie sa stii ca starile de agitatie si de nervozitate iti estompeaza capacitatea de a te concentra, iar reflexele tale pot fi incetinite. De asemenea, cei de la Skoda recomanda sa ignoram orice sursa care ne-ar putea distrage atentia de la condus, precum telefonul mobil.

Aceste sfaturi ar trebui puse in practica indiferent daca este sau nu aglomerat sau daca vremea este sau nu de partea noastra. Sunt niste criterii minime, dar esentiale de care trebuie sa tinem cont pentru a fi in siguranta pe durata deplasarii cu masina.

Recomandari