Google colecteaza in permanenta date despre activitatea ta pe Internet. Acelasi lucru il fac si ceilalti giganti tech. Exista cateva modalitati pentru a-ti proteja datele in mediul online.

Utilizatorii au la dispozitie o optiune oferita de catre Google prin care pot seta ca istoricul sa se stearga automat. Vorbim nu numai despre istoricul de cautari, cat si site-urile pe care le-ai vizitat, dar si istoricul locatiei. Pentru a sterge automat aceste informatii sunt necesare cateva modificari in setarile implicite. De asemenea, exista si optiunea prin care poti seta ca Google sa nu ti stocheze absolut deloc istoricul.

Cum se sterge automat istoricul de pe Google

Sunt necesare cateva click-uri pentru a seta aceasta optiune:

  1. Acceseaza contul Google → ”Activitatea de cautare”;
  2. ”Stergere automata” → aici poti seta modul in care vrei sa iti gestionezi datele si cand sa fie sterse → dupa 3 luni sau 18 luni, dar poti seta sa nu se stearga automat;
  3. ”Se salveaza” → poti seta ca Google sa iti salveze sau nu istoricul si informatiile asociate, precum locatia.

Google sustine ca activitatea stocata in istoric ajuta la imbunatatirea experientei de utilizare. Decizi este, evident, a utilizatorilor.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here