Acesta este un program nou pentru Romania. Programul a fost lansat pe data de 12 aprilie 2019 fiind destinat celor care doresc sa isi cumpere o masina full electrica sau hybrid plug in (neaparat cu priza).

In primul rand aceste tranzactii se fac doar prin dealerii care au in portofoliu un brand care detine masini electrice. Astfel, daca esti interesat, mergi la un astfel de dealer. Recomandat este ca mai intai sa suni la ei pentru a afla daca au in stoc sau pot face comanda pe masina electrica care te intereseaza.
Dupa ce gasesti dealerul care are masina va trebui sa mergi la el pentru a te inscrie pe lista de asteptare si pentru a depune dosarul cu actele necesare (in principiu dealer-ul iti va oferi toate informatiile necesare pentru realizarea dosarului).

Gasesti la link-ul de mai jos toata documentatia pentru depunerea dosarului
(site oficial AFM):
https://www.afm.ro/vehicule_electrice.php

Tichetele se acorda dealer-ului auto de la care cumperi masina (nu sunt foarte multe, 1500). Practic dupa ce faci rezervarea e ca si cum ai cumpara masina cu reducere de la dealer. Reducerea maxima pe care o poti obtine este e 11.500€, asta in conditiile in care casezi si o masina veche pe care primesti 1500€.

Pentru a intelege mult mai bine care este procedura completa prin care poti obtine de la stat cei 11.500€ si pentru a vedea care sunt conditiile atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice iti recomand sa urmaresti complet clipul de mai sus realizat de George Buhnici care discuta pe acest subiect chiar cu initiatorul acestui proiect, domnul Cornel Brezuica.

Recomandari