Fiecare dintre noi are cateva pagini web pe care le acceseaza frecvent, poate chiar si de mai multe ori pe zi. Pot fi site-uri de stiri, informatii, curs valutar, vreme, horoscop sau pot fi pagini care te ajuta sa faci anumite chestii direct online. De exemplu pe acest site gasesti o pagina care te ajuta sa elimini diacriticele din text direct online sau alta pagina cu toate posturile tv romanesti care transmit online gratuit. Sunt foarte multe exemple cu pagini “utilitare” de acest gen, vei gasi mai jos o lista cu cateva dintre acestea.

Pentru a accesa mult mai repede aceste pagini o varianta ar fi sa sa iti creezi pe desktop-ul calculatorului iconite (shortcut-uri) cu acestea. Aceasta varianta este probabil cea mai simpla si cea mai la indemana. Pentru a face asta ai doua variante:
Varianta 1 (vezi si video)
– Deschide pagina web pe care doresti sa o salvezi;
– Minimizeaza fereastra browser-ului;
– Mergi sus in bara unde este link-ul site-ului, si iniantea acestui link ai ori un lacatel ori un text cu Not secure, mergi cu cursorul pe acestea si trage de ele pe desktop. Astfel ai creeat un shortcut cu website-ul preferat.

Cum sa creezi shortcut pentru un website

Varianta 2
– Daca folosesti google chrome, mergi pe pagina pe care doresti sa o salvezi, dupa care mergi in dreapta sus unde sunt acele trei puncte verticale, apasa pe acestea si aici ve vedea o optinune numita More tools sau unelte, iar aici gasesti Create shortcut.., apasa acest buton si astfel vei crea un shortcut pe desktop cu pagina respectiva.

Daca ai multe astfel de website-uri ar mai fi si varianta in care le poti organiza in bara de marcaje/bookmark, iar pentru a adauga o anumita pagina in aceasta bara trebuie doar sa apesi CTRL+D pe tastatura.

Lista website-uri/pagini utile
Eliminare diacritice din text
Tv online
Redimensionare poze
Micsorare poze
Schimbare font postari pe facebook
Imagini de calitate gratuite
Creare colaj poze
Photeshop online gratuit (editare poze)
Numarare cuvinte in text
Transformare text din litere mici in litere mai si invers
Video profesionale gratuite
Aplicatia WhatsApp direct pe calculator in browser

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here