Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Tot timpul suntem îngrijorați că mobila noastră este plină de praf, indiferent cât de mult și cât de des o curățam. Pentru cei dintre noi care avem și persoane cu alergii în familie, este o adevărată provocare să ținem praful la distanță.

Specialiștii spun că într-o casă, în decursul unul an, se adună aproximativ 18 000 grame de praf. De unde provine oare tot acest praf?

Se pare că praful din casă este o combinație de puf provenit din covoare, fibre de haine și păr de animale. Nu vom putea niciodată să scăpam în totalitate de praf, însă putem să folosim metode pentru a avea o cantitate cât mai mică.

Creați și respectați reguli
Conform Codului Bunelor Maniere, atunci când mergem în casa cuiva, trebuie să ne descălțăm, ținând cont de faptul că peste 80% din cantitatea de praf o aducem pe tălpile pantofilor. Un suport pentru încălțăminte așezat imediat lângă intrare ar trebui să fie un semnal pentru toată lumea că acolo trebuie să se descalțe. Mai mult decât atât, putem avea imediat lângă un coșuleț cu papuci de casă, tocmai buni pentru cei care se tem să nu aibă picioarele reci pe durata vizitei.

Așezați covorașe la intrare
De o parte și de alta a ușii de la intrare este indicat să avem covorașe pe care oricine intră își poate șterge tălpile pantofilor. Acest lucru va reduce semnificativ cantitatea de praf din casă. La câteva zile desigur, aceste covorașe trebuie scuturate și aspirate.

Aveți grijă cu acarienii care se acumulează pe suprafață patului

Acarienii își fac loc în saltea, așternutul de pat și perne. De aceea, este bine că cel puțin 1 dată pe sezon să curățam salteaua, iar așternutul de pat săptămânal.

Aspirați în mod frecvent
Frecvența cu care aspirați depinde foarte mult de câte persoane locuiesc în casă. În general este bine să aspirăm toate camerele o dată pe săptămână și o dată la două zile în spațiile cele mai circulate (hol, bucătărie, etc).

Folosiți echipamentele adecvate pentru îndepărtarea prafului
Întotdeauna este bine să folosim lavete din microfibră, preferabil umezite și nu uscate. Atunci când laveta este umedă, reține mult mai bine praful și murdăria, în loc să le plimbe dintr-o parte în alta așa cum se întâmplă în cazul celor uscate.

Curățați în mod frecvent covoarele
Covorul este un adevărat depozit de praf și oricât de mult ne-am strădui să îl aspirăm, tot rămâne o cantitate destul de mare de praf pe suprafața lui. Astfel, este recomandat să folosim soluții speciale pentru curățarea lor sau aparate care folosesc tehnologii moderne de curățare cu abur. Designerii de interioare ne recomandă chiar să renunțăm mai degrabă la covoare, parchetul și gresia fiind mult mai ușor de curățat și întreținut.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here