Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

De secole întregi, oamenii au inclus în garderoba lor sub o formă sau alta, un poncho. Este un obiect vestimentar simplu, care se potrivește mai multor ținute. Un poncho pentru ploaie este ideal atunci când ieșim într-o zi ploioasă. Când plecăm cu barca, la pescuit sau într-o drumeție, poncho este o variantă lejeră și utilă pentru a rămâne uscat și cald pe durata zilei.

Există multe variante de poncho și îl putem asorta aproape la orice, începând de la ghete și blugi, până la un pulover pe gât sau o rochie.

Ce este un poncho?

Există două categorii majore de poncho: cele care ne protejează de ploaie și cele care ne țin de cald. Desigur, datorită modelului, acesta nu poate fi purtat pe timpul iernii.

Acest obiect vestimentar își are originile în America de Sud și are un model foarte simplu. Seamănă cu o bucată mare de material, similare unei pături, având un singur orificiu pe unde scoatem capul. Restul materialului cade în jurul corpului pur și simplu.

Există și modele mai complexe, respectiv cele care au glugă sau buzunare. Poncho a devenit un obiect esențial în lumea modei, existând o sumedenie de modele pentru femei: dintr-un material simplu, sau dimpotrivă cu un imprimeu complex, potrivit pentru pantaloni sau potrivit pentru o rochie, etc.

Cum purtăm un poncho pentru a fi cât mai funcțional

Dacă intenționați să vă achiziționați un poncho, trebuie să vă gândiți pentru ce anume vă trebuie.  Dacă el face parte din echipamentul de protecție atunci când mergeți la pescuit sau la o plimbare cu barca, atunci are un rol funcțional clar și trebuie să optați pentru un model rezistent la apă. Un poncho de genul celor militare este potrivit în acest sens. Ideal ar fi în aceste condiții să aibă și o glugă, pentru a vă proteja capul de ploaie sau umezeală. Unele modele de poncho au chiar o curea atașată, pentru a-l fixa în jurul taliei. Acest lucru împiedică umezeala să ajungă la haine.

Cum purtăm un poncho cu stil

Modelele de poncho care sunt destinate să ne țină de cald, pot să aibă și un design interesant. Astfel, puteți să arătați foarte bine și să vă fie și cald în același timp.

Cum purtăm un poncho cu blugi

Una dintre cele mai răspândite modalități de a purta un poncho este cu blugi model skinny. Aceștia asigură un echilibru față de aspectul larg oferit de poncho. Adăugați o geantă de umăr și o pereche de botine până la gleznă. Ghetele de tip cowboy sau suede sunt la fel de potrivite.

Cum purtăm un poncho cu rochie

Poncho a fost adaptat pentru mai multe tipuri de ținute, în ciuda originii lui modeste. Astfel, putem să îl purtăm deasupra unei rochii, pentru a oferi un aspect unic și complex. Sau dimpotrivă, putem să achiziționăm un poncho rochie, lung până la glezne, care poate veni în diverse combinații de culori, texture și material, pentru a oferi un look unic.

Cum purtăm un poncho în sezonul rece

Un poncho din lână este ideal pentru a ne ține de cald în zilele cu vânt intens. Pe sub el este recomandat să purtați o bluză sau un pulover mulate pe corp, pentru a păstra căldura. Atunci când jacheta pe care o purtați nu vă asigură suficientă căldură, puteți pune deasupra ei un poncho și cu siguranță veți fi mai protejați.

În concluzie, un poncho este util în garderoba oricui. Îl puteți folosi pentru a vă proteja atunci când faceți treburi zilnice sau într-o zi ploioasă sau vă poate oferi un plus de stil.

Recomandari