Telefonul a devenit o extensie a manii, iar ca orice lucru, dupa un timp incepe sa dea rateuri sa sa apara nevoia de a-l schimba cu unul nou. In cazul in care observi ca telefonul tau se misca mai greu si nu mai este performant poti tine cont de aceste sfaturi.

Actualizeaza software-ul

Este foarte important sa fii la zi cu update-urile pentru software si aplicatii. Acestea sporesc performanta terminalului. Cand telefonul raspunde mai greu la o anumita comanda, nu este intotdeauna vina lui. Multe intarzieri de acest gen au in spate fie un sistem sau aplicatii neactualizate.

Curatenie printre aplicatii

Uneori ai tendinta sa instalezi mult prea multe aplicatii si sa folosesti prea putine. O revizie printre ele nu ar strica deloc. Sterge aplicatiile care nu-ti sunt folositoare, iar memoria telefonului va fi mai aerisita. In plus, vei imbunatati si performanta terminalului.

Aplicatii de curatare

Este recomandat sa folosesti aplicatii care curata telefonul precum Clean Master, Greenify sau Cleaner. Acestea se vor ocupa de stergerea fisierelor inutile din telefon precum cele temporare sau cache-urile. Exista numeroase aplicatii de curatare atat pentru iOS si Android, deci ai de unde alege.

Revenirea la setarile din fabrica

Este o metoda utila pentru a spori performanta smartphone-ului tau. In acest fel scapi usor si fara stres de fisierele reziduale care raman in sistem chiar si dupa ce ai sters aplicatiile pe care nu le foloseai.

 

 

Recomandari