Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Fie că sunteți genul de persoane care doresc să evite condițiile meteo de multe ori neprietenoase, fie că nu doriți să fiți în preajma mai multor oameni, să vă modificați bicicleta pentru a putea fi folosită în interiorul casei, este o idee foarte bună. Astfel, faceți mișcare și vă protejați și bicicleta.

Înainte de orice, trebuie să decideți ce fel de antrenament doriți să faceți, astfel încât să puteți folosi bicicleta déjà existentă, fie ea un mountain bike, un road bike sau una hibrid. Trebuie însă avut în vedere faptul că, spre deosebire de mersul pe bicicletă în exterior, mișcarea pe care o veți face în interior este una statică, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce înălțime fixate șaua, amplasarea frânelor, etc. Mai jos sunt câteva puncte de plecare.

Căutați mereu să vă protejați podeaua
Atunci când pedalați în interior, trebuie să aveți în vedere faptul că veți transpira puternic! Fără a beneficia de briza răcoroasă a vântului, în interiorul casei vă veți încălzi foarte repede, chiar dacă porniți aerul condiționat. Este cel mai bine să montați bicicleta într-o cameră cu gresie pe jos. Desigur, este posibil să faceți exercițiile și pe covor sau mochetă, însă întotdeauna având deasupra un covor special conceput, acesta având printre altele și avantajul că vă atenua din zgomot și vibrații.

Protejați-vă bicicleta
Atunci când pedalați în interior, sunt 2 factori care vă pot afecta bicicleta :

  • Coroziunea dată de traspiratie – surprinzător sau nu, transpirația afectează metalul.Transpirația adunată de-a lungul timpului pe ghidon, duce la sensibilizarea acestuia și în cele din urmă la ruperea lui. Puteți folosi un prosop așezat deasupra ghidonului, însă chiar și așa, tot trebuie să aveți în vedere faptul că va trebui cel puțin o dată pe an să înlocuiți ghidonul, mai ales dacă faceți exerciții în mod frecvent
  • Tensiunea de la nivelul roților. Dacă folosiți o bicicletă de tipul mountain bike, folosiți șurubelnița metalică pe care o veți găsi în kitul de accesorii pentru biciclete de interior. Pentru a evita uzura și supratensionarea rotii din spate, cel mai bine este să folosiți o roată echipată cu un cauciuc special pentru interior. Și fiți mereu atenți la lanțul bicicletei. Este de preferat ca acesta să fie înlocuit de aproximativ 2 ori pe an, astfel încât să nu afecteze alte piese din jurul lui, în cazul în care se uzează excesiv.

Tipuri de biciclete pentru exerciții în interiorul casei

Bicicleta fixată pe roata din spate
Acest tip de bicileta este mai ieftin decât alte variante. Așa cum o spune și numele, fixarea bicicletei se face folosind axul din spate al ei. Pentru a ajusta contactul în mod corect, urmăriți întocmai instrucțiunile din manual și asigurați-vă că totul este fixat foarte bine, înainte de a începe exercițiile.

Bicicleta de tip « direct drive »
Aceste tipuri de biciclete au apărut în anul 2010 și sunt ceva mai scumpe, însă avantajul lor este că pot fi conectate la diverse aplicații online. Roata din spate a bicicletei de exterior se îndepărtează complet și bicicleta se fixează direct la sistemul fix pe care îl veți folosi pentru exerciții.

Biciclete de tip « rollers »
Acestea sunt niște discuri care ajută la balansarea bicicletei folosind 3 cilindri, unul în față și 2 în spate. Este un pic dificil să vă obișnuiți cu acești cilindri, însă din moment ce vă adaptați, veți descoperi că este o variantă foarte antrenantă.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here