Bucătăriile vintage sunt foarte căutate în acest moment. Introducerea unor elemente vintage în bucătărie acordă spațiului o personalitate aparte, imposibil de reprodus de bucătăriile clasice.
Bineînțeles că există foarte multe idei de luat în calcul, începând de la dulapuri și până la podea, blat și contra-blat și terminând cu ferestrele. Bucătăriile vintage combină frumusețea trecutului cu simțul practic al prezentului.
5 idei de design vintage pentru bucătărie
1. Folosiți un tapet floral
Cu toate că tapetul nu pare a fi alegerea evidentă pentru o bucătărie, modelul corect poate transforma spațiul în totalitate. Există numeroase modele de tapet care pot oferi o pată de culoare. Chiar dacă la prima vedere poate părea prea mult, cheia succesului este echilibrul. Corpurile de mobilă suspendate, fereastra și dulapurile înalte asigură o divizare a spațiului, pentru un aspect elegant. În același timp, motivele florale aduc o nota de căldură și personalitate unui design minimalist.
2. Folosiți corpuri de iluminat recondiționate
Felul în care iluminăm bucătăria este esențial. O combinație de corpuri de iluminat de tavan și perete este ideală pentru bucătăriile vintage. Dacă doriți să mergeți la un magazin de antichități și găsiți un corp de iluminat interesant, aveți grijă să găsiți și o firmă care să îl poată restaura, astfel încât să poată fi conectat la sistemul electric modern.
3. Combinați mobilierul modern cu cel vintage pentru un look sofisticat
Gândiți-vă de la bun început la tonalități și materiale. Cu o pardoseală solidă și multe dulapuri, bucătăria poate avea un aer destul de rece, impersonal. Introduceți un element vintage care poate aduce un aer primitor. Dulapuri înalte închise la culoare combinate cu altele suspendate de culoare deshisa, aduc profunzime și căldură. Obțineți astfel un aer contemporan pe un fond tradițional.
4. Creați un contra-blat vintage cu faianță lucrată manual
Contra-blatul poate asigura un caracter aparte bucătăriei. Poate că vă doriți să achiziționați faianță din magazine de antichități, însă este foarte greu de găsit și extrem de scumpă. În schimb, există foarte multe modele care ne duc cu gândul înapoi în timp. Culorile de contra-blat vintage recomandate de stiliști sunt albastru-verzui, roz pudrat și sepia, care pot replica un aspect ușor uzat al plăcilor de faianță.
5. Adăugați o zonă de cămară bucătăriei
Cămara a fost la modă foarte mulți ani, până în 1960 când a apărut frigiderul și ideea de dulapuri la îndemână în bucătărie. În ultimul timp, foarte mulți designeri încep să reintroducă acest element ca nota de vintage a unei bucătării. Varianta cea mai simplă de camară este cea în care se poate intra efectiv, cu dulapuri dintr-un perete în altul. O cortină adăugată acesteia, cu un imprimeu interesant, poate întări nota de vintage.
Ce înseamnă o bucătărie în stil vintage de fapt?
O astfel de bucătărie înseamnă îmbinarea dintre modern și tradițional. Mobilier recondiționat, materiale cu imprimeu floral, palete de culori calde asociate cu dulapuri clasice. Alese și îmbinate într-un mod corect, aceste elemente vă pot transforma bucătăria într-una atemporală.
Cum putem aduce un aspect vintage bucătăriei?
Dacă nu aveți posibilitatea să încorporați o piesă veche de mobilier în bucătărie, aveți în vedere o singură idee: stilul vintage înseamnă sărbătorirea tradiționalului pe fondul prezentului. Puteți folosi elemente decorative precum sticle vechi sau cutii pentru pâine.