Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Pentru a ne alege o rochie potrivită, care să ne vină bine și să ne avantajeze, trebuie în primul rând să ne cunoaștem forma corpului. Nu trebuie să cumpărăm ce este la modă, ci ceea ce ne vine bine și ne scoate în evidență trăsăturile importante.

Cele 4 esențiale de corp sunt: clepsidră, pară sau triunghi, atletic, rotund.

Pentru forma clepsidră – respectiv silueta ușor curbată, cu șolduri și bust bine proporționate. Aceste femei au și talia bine conturată, lucru care trebuie pus în evidență. Cele mai potrivite rochii pentru astfel de forma a corpului sunt:

– Rochiile cu « V » bine definit în zona gâtului și ușor decoltate
– Rochii mulate în zona taliei
– Rochii cu corset modelator

Un mare NU pentru rochiile babydoll, cele drepte, fără talie conturată cât și pentru rochiile oversize.

Pentru forma pară sau triunghi – respectiv cu partea superioară a corpului mai îngustă, însă cu șolduri și coapse late. Pentru a oferi o proporție avantajoasă, rochiile pentru femeile cu această formă a corpului ar trebui să adauge volum în partea de sus. Astfel, rochiile potrivite ar fi:

– Rochii cu top fără bretele
– Partea de jos a rochiei dreaptă, în formă de « A »
– Rochii cu detalii supradimensionate în zona bustului.

În niciun caz femeile cu această formă a corpului nu trebuie să poate rochii de genul oversize sau cele cu partea de jos în forma unei fuste de balerină.

Pentru femeile cu o structură atletică – respectiv cu silueta ușor mai îngustă în zona șoldurilor decât în zona umerilor. De asemenea, în cazul acestor femei, talia nu este foarte bine definite și atunci orice piesă vestimentară trebuie să asigure o armonie între partea superioară și cea inferioară a corpului. Cele mai bune rochii pentru acest tip de corp sunt cele care asigură volum, volane și alte detalii care vizual pot asigură senzația de echilibru.

Cu siguranță nu sunt potrivite pentru aceste femei rochiile foarte scurte, cele fară bretele sau cele cu detalii evidențiate în zona bustului.

Pentru forma rotundă sau măr
Femeile cu această formă a corpului au talia nedefinită și picioarele subțiri. Astfel, orice rochie care atrage atenția asupra parții superioare a corpului, este perfectă. Rochiile cu o curea în talie, sau cu talia căzută, cele în formă de « A » sunt o alegere foarte bună în acest caz. Cum aceste femei au picioare frumoase, ele pot fi puse în evidență printr-o rochie mai scurtă.

În categoria « așa nu » pentru această formă a corpului intră rochiile cu linii orizontale, cele mulate în talie sau cele cu corset modelator.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here