Visele pot transmite diverse mesaje și cu siguranță cu toții ne întrebăm care este semnificația lor. Cu toate că nu există răspunsuri general valabile, există experți care ne pot ajuta să înțelegem ceea ce visăm.

Ce ne-ar putea transmite visele?
Nu există un răspuns general valabil, însă neurologii consideră că în timpul somnului REM creierul își organizează sarcinile și atunci intervine visarea. Sunt popoare care consideră că visul este o experiență spirituală. Toate teoriile se întâlnesc undeva la jumătatea drumului. Una dintre teoriile acceptate este noțiunea de vis ca o consolidare a memoriei, unde visul este o reflexie a vieții. Astfel, intepretarea unui vis este decodarea lui, în sensul că nu trebuie să înțelegem neapărat simbolurile, ci mai degrabă să analizăm emoțiile pe care visul respectiv le trezește în noi.

Iată interpretarea câtorva vise comune.

Ce înseamnă dacă visăm că ne cad dinții
Există mai multe teorii, însă în mod general, dinții simbolizează încrederea și respectul de sine. Mulți se simt rușinați dacă le cad dinții brusc, astfel încât o persoană care visează acest lucru, posibil să îi fie rușine pentru ceva anume.

Ce înseamnă dacă visăm că suntem în cădere
Acesta este cel mai frecvent vis, pe care orice om îl are la un moment dat în viață. Acesta poate simboliza lipsa de control, o luptă interioară și stres. Încercați să vă amintiți ce sentimente v-a provocat acest vis și luați în calcul orice fel de situații și emoții similare din viața de zi cu zi.

Ce înseamnă dacă visăm că suntem urmăriți
Cea mai evidentă explicație este faptul că încercați să fugiți de o problemă, iar subconștientul încearcă să vă transmită mesajul că ar fi bine mai degrabă să o înfruntați.

Ce înseamnă dacă visăm despre sarcina
Aceasta nu înseamnă neapărat existența unei sarcini, ci poate semnaliza nevoia de schimbare, de dezvoltare. Poate sunteți implicați într-un proiect sau într-o relație care se dezvoltă ușor, ușor.

Ce înseamnă dacă visăm șerpi sau păianjeni
În unele tradiții, șerpii nu au o reputație prea bună, însă în altele, șarpele înseamnă transformare și vindecare. Șerpii pot apărea în visele noastre în mai multe feluri, motiv pentru care, din nou, trebuie să fim atenți la sentimentul pe care îl trezește în noi visul respectiv și să încercăm să înțelegem ce avem de făcut mai departe.

Păianjenul poate simboliza minciuna și înșelătoria din viața voastră.

Ce înseamnă dacă avem premoniții în vis
Tuturor ni s-a întâmplat în viață să visăm ceva și la scurt timp după acel lucru a devenit realitate. Cu toate că nu există o explicație rațională, în cazul în care vi se întâmplă acest lucru, este bine să vă analizați mai bine abilitățile intuitive pe viitor.

Visele sunt extrem de complexe, personale și tot timpul supuse interpretării individuale. Atunci când visăm, nu trebuie să ne uităm imediat într-un dicționar sau să căutam pe internet semnificația. Explicația trebuie să o căutăm și să o găsim în noi, trebuie să ne conectăm cu emoțiile noastre pentru a înțelege mesajele intuitive pe care le primim în timpul somnului.

Recomandari