Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Pe numele sau Gabrielle Bonheur Chanel, Coco este cel mai cunoscut designer de modă din toate timpurile. Casa ei de modă este în continuare un simbol al eleganței și luxului și se află în continuă creștere, chiar și la 50 de ani de la moartea ei.

Coco Chanel a rămas în conștiința tuturor pentru design-ul unic, mereu la modă și rochia neagră. În anul 1920 a lansat primul ei parfum și a prezentat costumul Chanel și celebra « little black dress ». De fapt și ea a devenit un simbol prin ținutele simple dar în același timp sofisticate, puse în evidență de accesorii, cum ar fi șiragurile de perle.

Gabrielle Bonheur Chanel s-a născut la data de 19 august 1883 în Saumur, Franța și a avut o copilărie mai mult decât modestă, rămânând orfană la numai 12 ani și fiind nevoita să muncească pentru a-și căștiga existența. Ajungând la orfelinat, Chanel a învățat de la măicuțe să coasă, aceasta fiind practic baza viitoarei ei meserii.

În jurul vârstei de 20 de ani, Chanel își deschide primul magazin de pălării la Paris, pe Rue Cambon, urmate apoi de alte două în Biarritz și Deauville.

Anul 1920 este unul de referință pentru cariera ei, respectiv anul când apare  parfumul Chanel no. 5. Coco Chanel spunea că parfumul «  este accesoriul nevăzut și de neuitat, cel care îți anunță sosirea și îți prelungește plecarea ». Parfumul are cifra 5 în denumire deoarece o clarvăzătoare i-ar fi spus lui Coco faptul că acesta este numărul ei norocos.

În același an a fost lansată și « little black dress », rochia care a revoluționat moda și care a făcut ca o nuanță asociată cu doliul în mod normal, să fie considerate chic pentru o ținută de seară.

La fel de important este anul 1925, cel în care a fost lansat costumul Chanel, cambrat în talie și fără guler, inspirat din moda masculină și în același timp ajutând femeile să scape de corset și alte piese de îmbrăcăminte incomode.

Chanel a murit la vârsta de 88 de ani, în apartamentul ei de la Ritz, iar la înmormântare, foarte mulți dintre cei care au venit să își prezinte ultimele omagii, au purtat celebrul costum creat de ea.

Și pentru că orice designer celebru își alege un anume simbol pentru casa lui de modă, Chanel a ales leul, în primul rand pentru că acesta era semnul ei zodiacal, dar în același timp pentru că era îndrăgostită de orașul Veneția, numit de asemenea « Orașul Leului ».

Fără niciun dubiu, putem afirma că Chanel a fost o deschizătoare de drumuri în modă, făcând hainele să fie în trend, frumoase și confortabile.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here