Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Celebrul serial « Urzeaza Tronurilor » a revoluționat o lume întreagă și oricare dintre noi, atunci când aude vorbindu-se despre “Mama Dragonilor”, inevitabil mintea zboară imediat la frumoasa Khaleesi Daenerys Targaryen.

Este interesant de știut că acest titlu este însă purtat de Delphyne, zeiță din mitologia greacă. Cele două au un aspect fizic total diferit : Delphyne este întruchipată că o ființă masivă, jumătate om, jumătate dragon, pe când Daenerys este o femeie minionă, parând mai degrabă plăpândă decât puternică.

Povestea lui Delphyne
În mitologia greacă se spune că Delphyne s-ar fi îndrăgostit de Regele Monștrilor, dând naștere astfel tuturor monștrilor și dragonilor din lume. Atât Delphyne cât și Typhon, iubitul ei, sunt descriși că fiind ființe umane în partea de sus a trupului și cu partea de jos șarpe sau dragon. Adesea ea a fost numită și « drakaina », forma feminină a cuvântului « drakon », care mai tărziu a devenit termenul modern de « dragon ».

Conform poveștilor, Delphyne era fiica celebrei Gaea, mama tuturor titanilor, însă ea nu apare menționată în arborele genealogic al descendenților. Rolul Delphynei a fost acela de a purta în pântec toate creaturile din lume și i-a fost dăruită lui Kronos, cel mai probabil cu scopul de a tortura omenirea. Kronos însă nu a fost încântat de această « achiziție », așa că decide să i-o încredințeze mai departe fiului sau Zeus. Acesta a avut grijă de Delphyne, considerând-o însă un fel de animal de companie. Cu toate acestea, când Typhon l-a atacat pe Zeus, în speranță că îi poate fura puterile, a fost Delphyne cea care s-a luptat cu acesta și l-a salvat pe Zeus.

Mama Dragonilor și Titanii
Fiind o descendentă a Titanilor, Delphyne a primit mai tărziu sarcina de a apară Oracolul de pe Muntele Parnassus. Din acest moment, au luat naștere foarte multe povești. Una dintre ele este aceea că Delphyne și Typhon au rămas împreună pe Muntele Parnassus, care a devenit astfel locul de origine al tuturor monștrilor și dragonilor din lume. Astfel, cei doi au primit celebrele nume « Mama Dragonilor » și « Tatăl Monștrilor ». Povestea descrie în continuare cum zeul Apollo sosește pe celebrul munte și o ucide pe Delphyne. Astfel, Oracolul de pe munte devine supus lui Apollo. Nimeni nu știe de ce venise Apollo pe munte, cel mai probabil să îi ceară un sfat Oracolului, dar nici de ce a decis să lupte cu mama dragonilor.

Aici putem găsi o paralelă cu finalul tragic pe care l-a avut și Daenerys.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here