Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În prezent în magazine există o gamă foarte largă de televizoare, începând cu cele high-definition și până la 4K Ultra HD sau 8K.

Lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă doriți un televizor nou :

  • Nu cumpărați un televizor cu rezoluția mai mică de 4K. Evitați televizoarele full HD sau1080p
  • Puteți evita momentan televizorele 8K. Acestea sunt foarte scumpe, iar filmele și emisiunile cu aceasta rezoluție încă nu sunt disponibile
  • Gândiți un buget de circa 500 USD pentru un TV 4K de 55 de inci și cel puțin 900 USD pentru cele de 65 de inci
  • Orientați-vă către televizoarele cu refresh intre 60 și 12 Hz. Cu cât acesta este mai mare, cu atât oferă o calitate mai bună a imaginii
  • Căutați un TV cu cel puțin 4 porturi HDMI. De asemenea, încercați să găsiți un model cu HDMI 2.1
  • Cumpărați un soundbar. Boxele încorporate ale televizoarelor nu oferă o calitate atât de bună a sunetului, ținând cont de faptul că ele sunt foarte subțiri. De aceea, un soundbar este soluția cea mai bună.

Dimensiunea ecranului este foarte bine să fie potrivită camerei în care amplasați televizorul. De asemenea, este important de avut în vedere cate persoane se uită în același timp la televizorul respectiv. După aceasta, alegeți diagonala cea mai mare potrivită încăperii și bineînțeles bugetului. Dimensiunea ecranului depinde de asemenea de distanța la care stați față de televizor. Dacă puteți vedea clar pixelii de pe ecran, sunteți mult prea aproape. În principiu, ar trebui să stați la o distanță de 3 ori mai mare față de înălțimea ecranului pentru televizoarele HD și la distanța de 1.5 ori mai mare în cazul celor 4K Ultra HD. De asemenea, în cazul în care intenționați să amplasați televizorul într-o altă încăpere în afară de living, cum ar fi dormitor sau chiar bucătărie, este recomandat să optați pentru un ecran de dimensiuni mai mici.

8K, 4K sau HD?
Rezoluția înseamnă numărul de pixeli care compun imaginea de pe un display. Mai mulți pixeli înseamnă imagine mai clară și detalii mai fine. Pentru mulți ani, rezoluția 1920 x 1080, numită de asemenea full HD, a fost standardul și încă este rezoluția cea mai răspândită pentru televizoarele din lumea întreagă. Cu toate acestea, prodicatorii de televizoare trec ușor la Ultra HD sau 4K. Aceste televizoare au de 4 ori mai mulți pixeli decât ecranele HD, respectiv 2160 în linie orizontală sau 3840 x 2160 pixeli. Cel mai mare avantaj al unui ecran 4K este acela că obiectele mici de pe ecran sunt mult mai detaliate, imaginile sunt mai pline și mai reale. Netflix, Amazon Video sau Youtube au început să ofere conținut 4K. Live TV încă nu a trecut la 4K în totalitate, însă DirectTV, Dish Network și Comcast Xfinity au început să ofere toate filme 4K.

Exista și televizoare 8K acceptabile că preț. Acest tip de display mărește de 4 ori rezoluția 4K, oferind un mare salt în privință calității imaginii, însă a găsi un conținut compatibil, poate fi o provocare.

Refresh-ul: mai repede înseamnă mai bine
Rata refresh-ului exprimată în Herti (Hz) descrie de cate ori pe secundă este o imaginea reîmprospătată. Refresh-ul standard este de 60 Hz. Cu toate acestea, în secvențe rapide dintr-un film, imaginea poate deveni ușor în ceață. Astfel, pentru a crea o imagine mai solidă, producătorii au dublat această rată, ajungând la 120 Hz iar în unele cazuri chiar la 240 Hz. Persoanele care joacă pe console conectate la TV cu siguranță trebuie să opteze pentru o rată mai mare a refresh-ului.

Conexiunile HDMI
Poate părea un simplu detaliu, însă aveți mare grijă la numărul de porturi HDMI pe care le are un televizor. Mulți producători, din dorința de a face economie, pun mai puține astfel de porturi. La un simplu exercițiu de imaginație avem: un soundbar, un Chromecast și o consolă de jocuri și déjà 3 porturi sunt folosite. Începând de anul acesta, ușor ușor producătorii încep să introducă portul HMDI 2.1 televizoarelor.

În concluzie, cu toate că întotdeauna primim cele mai mari beneficii la tarifele cele mai mari și majoritatea cumpărătorilor sunt reținuți atunci când trebuie să își achiziționeze un televizor scump, în aproape orice perioadă a anului există reduceri. Astfel, așteptând să achiziționați modelul dorit de televizor într-o perioadă în care tarifele scad, este o variantă bună pentru a beneficia de tot ce este mai bun din acest domeniu.

Recomandari