Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Fie că locuiți într-un apartament, într-o casă în suburbii sau într-o cabană din pădure, cu siguranță vă doriți să aveți intimitate. Cea mai bună variantă pentru a vă feri de privirile curioase și a vă proteja de lumină sunt jaluzelele.

Jaluzele venețiene
Contrar numelui, aceste jaluzele sunt originare din Persia și nu din Veneția. Ele au fost aduse în vestul Europei în secolul 18 și au devenit rapid cel mai popular tip de jaluzele, chiar până în zilele noastre. Jaluzelele venețiene sunt fabricate dintr-o serie de lamele orizontale, conectate prin cordoane sau fâșii de material. Aceste cordoane sunt menite să strângă sau să desfacă sistemul, în funcție de preferințe. Cu toate că aceste jaluzele pot fi confecționate din diverse materiale, există și varianta lor din lemn. Aceste jaluzele se potrivesc cel mai bine pentru ferestre înguste din dormitoare, bucătarii și birouri.


Jaluzele mini
Acestea seamănă foarte mult cu cele venețiene, însă au lamele mult mai subțiri și de obicei sunt fabricate din aluminiu, fiind mult mai puțin costisitoare decât cele venețiene. Sunt de asemenea mult mai ușor de curățat.


Jaluzele verticale
Acestea sunt, după cum spune și numele, o serie de lamele verticale, de cele mai multe ori fabricate din aluminiu. Aceste jaluzele sunt potrivite pentru ușile glisante dintre living și balcon sau bucătărie și curte.


Jaluzele pentru panou
Acestea sunt compuse din lamele late din material, fiind un fel de hibrid intre jaluzele și draperii. Jaluzelele pentru panou sunt diferite de cele verticale obișnuite, deoarece fiecare lamelă se poate mișca independent de celelalte. Un alt avantaj al lor este acela că se pot mișca în ambele direcții și de asemenea pot fi separate la mijloc.


Jaluzele smart
Suntem într-o eră în care vorbim despre telefoane, televizoare și alte aparate smart, de ce nu ar putea fi și sistemele pentru geamuri la fel? Jaluzelele smart duc tehnologia la un alt nivel. Acestea au un sistem incorporat care poate fi controlat printr-o aplicație sau comenzi vocale. Ele pot fi de asemenea programate să se ajusteze în funcție de momentul zilei sau de cantitatea de lumină, sau chiar dacă detectează mișcare. Bineînțeles, aceste jaluzele presupun și un cost mai mare decât cele tradiționale.


Din ce materiale se pot fabrica jaluzelele?

Lemn – aproape orice tip de lemn poate fi folosit pentru ele, de culori diferite.Acestea sunt preferate datorită aspectului cald, însă sunt destul de greu de întreținut, în special în încăperile în care umezeaza este mai mare. Sunt perfecte pentru geamurile mai mari, însă pot fi mai costisitoare, inclusiv pentru partea de întreținere.

Lemn fals – acestea au lamele din material sintetic, cu un strat superior din lemn. Sunt perfecte pentru baie sau bucătărie, fiind rezistente la umezeală. Mai mult decât atât, sunt mult mai ieftine și mai ușor de curățat.

Metal – acestea sunt fabricate în special din aluminiu și sunt ideale pentru a reflecta lumina dar și căldură. Sunt foarte rezistente, ușor de întreținut și mult mai ieftine decât cele de mai sus. Dezavantajul lor este că pot fi gălăgioase atunci când sunt manevrate.

Plastic – respectiv vinil sau PVC. Aceste jaluzele sunt convenabile că preț, însă aspectul lor nu este la fel de rafinat și elegant. Avantajul este că sunt într-o gamă variată de culori și texturi.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here