Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Autoritatile planuiesc sa schimbe din temelii modul de functionare a politelor RCA in 2021. La initiativa ASF, soferii vor putea deconta daunele de la firma de asigurari unde au incheiat propria polita RCA. Procedura de decontare directa exista si acum, dar este optionala.

Soferii vor deconta daunele pe loc

Dupa schimbarea legislatiei, aceasta procedura va deveni obligatorie si uniforma pe intreaga piata. Cu alte cuvinte, soferii vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurari vor rezolva problema intre ele.

 

 

„Ordonanta spune clar ca decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-ati asigurat. Si atunci s-a inchis. Si firmele de asigurari se vor deconta intre ele. Deci nu o sa mai fie chestiunea ca dumneavoastra care aveti o dauna de la un alt sofer de autovehicul sa luati asigurarea respectivului si asa mai departe. Consumatorul va fi, sa zicem, multumit, in sensul ca isi deconteaza imediat dauna şi companiile de asigurari se deconteaza intre ele” a declarat Nicu Marcu pentru Agerpres.

Firmele de asigurari afectate de decizia Guvernului

Mai mult decat atat, autoritatile par sa loveasca in companiile de asigurari care au cote mari de piata. Aceste entitati vor fi obligate sa vina cu mai multe lichidatati pentru a demonstra ca pot sustine un portofoliu generos de clienti.

 

„Concentrarea pe piata asigurarilor la acest produs (RCA – n.r.) este foarte mare, datorita sau din cauza a doua companii (Euroins si City Insurance – n.r.), care au un procent de peste 70% din piata, si atunci autoritatea, noi, am studiat si am gandit sa modificam o norma prin care sa le impunem companiilor ca atunci când depasesc o anumita cota de piata sa vina sa se capitalizeze, adica sa aiba lichiditati. Da, vrei sa ajungi la o anumita cota de piata, vii cu lichiditati ca sa fii in stare sa-ti platesti daunele.”, declara Nicu Marcu.

Oficialii spera ca noile masuri sa ii responsabilezeze atat pe soferi, dar si pe companiile de asigurari. Asadar, soferii nu vor mai urmari cel mai mic pret din piata pentru a incheia o polita RCA, ci vor pune accent serios pe calitatea serviciilor de care vor beneficia.

ASF a inregistrat un numar colosal de reclamatii in 2020 pentru asigurarile RCA, iar Euroins si City Insurance au condus detasat topul entitatilor cu cele mai multe reclamatii.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here