Atunci când iei cu tine bunuri de valoare în călătorii, trebuie să găsești moduri de a le proteja. Iată câteva idei ce te-ar putea ajuta.
Oricât de mult am vrea să avem călătorii fără nici o urmă de stres, frica de a pierde diferite obiecte prețioase, cum sunt bijuteriile, telefonul, banii, pașaportul sau camera foto, face acest lucru imposibil. Partea cea mai rea este că nu poți să nu iei aceste obiecte, pentru că ele contribuie la confort și te ajută să navighezi mai ușor. De aceea, este extrem de important să găsești soluții inteligente de a le proteja, atunci când te afli în vacanță.
Pe lângă faptul că obiectele de valoare te fac o țintă sigură pentru hoți, telefonul sau camera foto se pot deteriora atunci când ești constant în mișcare.
Pentru a evita astfel de incidente, iată câteva măsuri ce te vor ajuta să le protejezi.
Ține-ți obiectele în siguranță
Cel mai important aspect în protejarea bunurilor, este să le pui într-un loc sigur. Acest lucru poate însemna ținerea lor în buzunare ascunse sau strâmte, sau o geantă anti-furt. Acest lucru va face mai dificil accesul hoților de buzunare.
Mai mult, dacă ești atent, vei observa comportamentul persoanelor din jurul tău. Poți de asemenea să îți pui orice buzunar cu fermoar în față atunci când mergi prin locuri aglomerate.
Pentru obiectele casabile, ca telefonul sau camera foto, trebuie să te asiguri că sunt protejate pentru a nu le deteriora sau sparge. Poți folosi folii și huse de protecție, pentru cazurile în care ai putea să le scapi din mână. Este de asemenea important să nu le pui pe suprafețe de unde ar putea să cadă cu ușurință.
Interesează-te de siguranța hotelului în care vei sta, înainte să rezervi camera
Locul în care stai în timpul unei călătorii poate avea un impact imens asupra siguranței tale. Trebuie astfel să alegi hoteluri cu sisteme de securitate bine puse la punct. De asemenea, este importantă și locația, pentru a evita zonele periculoase ale orașelor. Nu alege camerele poziționate la parter, pentru că sunt destul de ușor accesibile. Dacă este posibil, alege o cameră poziționată între etajele 3 și 6.
În timp ce ești la locație, nu îți depozita lucrurile de valoare în seiful din camera de hotel, pentru că la el pot avea acces diferite persoane, inclusiv staff-ul. Cea mai bună variantă este să iei aceste lucruri cu tine, sau să le depozitezi într-un seif central al locului în care ești cazat.
Călătorește doar cu lucrurile de care ai nevoie
Încearcă să nu crești riscurile luând cu tine obiecte pe care nu le vei utiliza în călătorie. Pune în bagaj doar obiectele de care vei avea nevoie. Vei observa astfel mai ușor dacă dispare ceva.
Mai mult, nu vei mai sta cu așa mare grijă și te poți bucura de vacanță. Lucrurile valoroase sunt în general de suflet, iar dacă iei cu tine prea multe, vei fi constant îngrijorat de starea lor și îți poți strica vacanța.
Poți substitui de exemplu camera foto cu un smartphone bun, cu care poți face poze foarte reușite.
Nu fi foarte evident
Cele mai multe persoane scot în evidență faptul că sunt turiști. Nu lăsa face și tu același lucru. De exemplu, nu cere indicații prea multor persoane și nu le ruga să îți facă poze. Cercetează din timp zona pe care vrei s-o vizitezi pentru a ști locațiile și cum să ajungi la ele.
Avem de asemenea avantajul aplicațiilor de navigare, ca Google Maps, ce ne indică fără efort traseul. Dacă nu ești însoțit, roagă hotelul să te ajute cu un ghid care să te acompanieze.
La fel de important este să realizezi unde este poziționat fiecare obiect de valoare atunci când ești abordat pe stradă de cineva. Nu trebuie să vorbești cu oricine se oprește să te salute pe stradă. De asemenea, informează-ți apropiații despre vacanța pe care urmează să o ai.
În cele din urmă, fii atent ce postezi pe canalele de social media. Mulți hoți de buzunare profită de aceste postari.
Fă-ți o asigurare de călătorie
Este întotdeauna mai bine să alegi o asigurare de călătorie, ce te poate proteja de anumite situații neplăcute. Oricât de mult ai încerca să îți protejezi bunurile, acestea se pot pierde totuși. Vorbește cu un agent de asigurări despre situațiile pe care le acoperă asigurarea de călătorie. Majoritatea firmelor acoperă banii și variate documente pe care le iei cu tine.