Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Atunci cand incepi o dieta avand ca scop pierderea in greutate, sunt cateva reguli de baza pe care va trebui sa le respecti in acest proces. Acestea sunt foarte importante, intrucat, daca vor fi respectate, vor avea un impact pozitiv urias atat in ceea ce priveste rezultatele procesului cat si asupra sanatatii tale.

Sfaturi utile, de care sa tii cont cand incepi o dieta pentru slabire

1. In nici un caz nu trebuie sa te infometezi

Intr-adevar, infometarea iti poate aduce rezultate rapide si pe termen scurt. In schimb insa, tot acest proces, va produce schimbari majore in ceea ce priveste metabolismul.
Spre exemplu: un adult de varsta medie (~35 ani), supraponderal, care nu practica niciun fel de sport si desfasoara activitati fizice foarte rar, ar trebui sa consume zilnic un maximum de 2300 calorii pentru a-si mentine greutatea. Daca acesta decide sa recurga la infometare pentru a pierde din greutate, automat, dupa o perioada, metabolismul-cel responsabil cu intrebuintarea caloriilor, va incetini considerabil.
Incetinirea metabolismului nu va produce decat o stagnare in procesul de slabire, din cauza ca acesta se va adapta la numarul scazut de calorii pe care il primeste. Asadar, pe masura ce te infometezi, caloriile pe care le arzi vor deveni egale cu cele pe care le consumi. In final, se va instala “faza de platou”, faza in care vei fi nevoit sa maresti intensitatea activitatilor fizice pentru a avea in continuare rezultate.

2. Nu alege sa incepi dieta in perioada sarbatorilor

Oricat de motivat ai fi sa faci acest pas, este gresit sa incepi o dieta in perioada sarbatorilor (ex.: Craciun, revelion, Paste). Tentatia de a consuma preparate traditionale nu va fi deloc usor de depasit si asta nu va face decat sa iti incetineasca rezultatele si sa iti scada moralul si motivatia. Asa ca, alegerea momentului potrivit pentru dieta, joaca un rol important in tot acest proces.

3. Nu urma diete “dupa ureche”

Un alt factor crucial este urmarea unui plan alimentar bine stabilit. Este important sa nu alegi la intamplare o dieta gasita la primul click pe google, in schimb, pentru a-ti mentine aportul de nutrienti necesari si implicit o stare de sanatate buna, vei fi nevoit sa cauti sfatul unui specialist. Evaluarea situatiei tale de la “momentul zero”, facuta de catre un nutritionist, te va ajuta sa urmezi dieta potrivita, iti va aduce un plus de energie necesar pentru desfasurarea activitatilor zilnice, nu te va infometa si in acelasi timp, vei pierde si din greutate. Toti acesti factori vor conduce la indeplinirea obiectivului tau intr-un mod sanatos si eficient.

4. Nu uita sa te hidratezi si sa te odihnesti corespunzator

Hidratarea corecta este extrem de importanta, in primul rand, pentru functionarea corecta a creierului. In acelasi timp, hidratarea ajuta la indeplinirea functiilor vitale ale organismului cum ar fi reglarea tensiunii arteriale, a temperaturii corporale, asigura functionarea normala a celulei nervoase si nu in ultimul rand ajuta la buna functionare a digestiei. Tot la fel de important este si somnul, lipsa lui diminuand capacitatea de a lua decizii, iar stresul cauzat din lipsa lui va creste pofta de a consuma ceva dulce – lucru pe care sigur iti doresti sa il eviti.

Recomandari