Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Nu doar autoritatile sunt luate prin surprindere de venirea iernii, ci si soferii. Comportamentul automobilului se schimba cand afara vremea este rece. Pentru a te asigura ca totul este in regula, verifica urmatoarele lucruri la masina ta:

Sistemul de franare

Franele necesita verificari periodice intr-un service. Una dintre acestea trebuie sa fie la debutul sezonului rece. Atunci cand carosabilul este acoperit cu polei distanta de franare se mareste considerabil.

Alternatorul si bateria

Cand este frig afara acumulatorii pot ceda mai usor. In acest caz este recomandat sa mergeti cu bateria intr-un service auto pentru a fi verificata si sa incarcati alternatorul. Vizita din service este un bun prilej de a verifica starea celor 2 componente.

Luminile

Este vital ca acestea sa fie tot timpul functionale. Una dintre cauzele accidentelor in timpul sezonului rece tine iluminarea incorecta. Becurile se ard din cauza gropilor care le slabesc, iar acestea necesita verificare constanta.

Antigelul

Face parte din lucrurile pe care trebuie sa le verificati odata cu venirea sezonului rece. Mai mult decat atat, este indicat sa verificat constant si temperatura motorului. O recomandare a mecanicilor pe timp de iarna noteaza ca motorul trebuie lasat sa se incalzeasca cateva minute inainte de a porni cu masina la drum.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here