Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

iPhone 12 este vedeta anului 2020! In fiecare an noile terminale Apple sunt criticate pentru pretul scump de achizitie, dar in acelasi timp ocupa pozitii foarte bune in clasamentul vanzarilor la nivel mondial. Pe scurt, scump, dar la mare cautare!

iPhone 12 Pro vine cu componenete mai performante si are acelasi pret ca iPhone 11 Pro. Totusi, v-ati intrebat vreodata cat costa sa produci un iPhone?

Cat valoreaza componentele unui iPhone 12 Pro

Potrivit Fomalhaut Techno Solutions, componentele unui iPhone 12 Pro costa in jur de 406 de dolari. La aceasta sum as adauga costurile ce tin de asamblare, cercetare, dezvoltare, marketing si transportul pana in magazine. Evident, nu uitam nici de adaosul comercial al magazinului care il vinde.

Ecranul de pe iPhone 12 Pro este produs de catre Samsung si nu este cea mai scumpa componenta din telefon. Pretul unui ecran este estimat la 70 de dolari. Procesorul Apple A14 este unul dintre cele mai puternice chipset-uri de pe piata la ora actuala si costa in jur de 40 de dolari. RAM-ul si memoria flash costa 13 dolari, respectiv 20 de dolari.

Cu alte cuvinte, toate componentele valoreaza 406 dolari, aproape jumatate din pretul de la raft, 999 de dolari. In schimb, un iPhone 12 standard costa 829 de dolari in magazine, iar costul de productie este de 373 de dolari.

Mai putine componente chinezesti

Pentru unii utilizatori poate fi o veste buna ca noua serie de terminale Apple include mai putine componente produse de companiile din China. 26,8% dintre componentele unui terminal din noua serie Apple sunt produse in Coreea de Sud, 21,9% in Europa, tot 21,9% in SUA, 13,6% in Japonia, 11,1% in Taiwan si 4,6% in China.

Incet si sigur Apple se indeparteaza de China si a inceput sa mute o parte din productie in tari precum India sau Vietnam. Unele zvonuri noteaza ca Apple va muta urmatoarele linii de productie in Mexic.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here