In fiecare an Apple este criticat pentru preturile exagerate la noile iPhone-uri. In timp ce gurile rele sustin ca raportul pret/ performanta nu justifica sumele mari de bani, Apple nu duce lipsa de clienti, iar terminalele sale prin mereu un loc bun in clasamentul vanzarilor de telefoane inteligente.

Seria iPhone 12 este deja disponibila la precomanda in Romania si am vazut deja ce preturi au. Analistii de la Picodi au comparat preturile noului iPhone 12 Pro (128 GB) cu salariile medii pe economie din mai multe tari si au reusit sa determine durata de zile pe care un client ar trebui sa le munceasca pentru a-si permite acest terminal premium.

iPhone 12 Pro costa mai mult decat salariul mediu pe economie in Romania

In Romania, iPhone 12 Pro porneste de la 5800 de lei in varianta cu 128 GB spatiu de stocare. In schimbul acestei sume, clientii vor gasi in cutie doar un cablu USB care nu este compatibil cu adaptoarele de priza deja existente.

Potrivit INS, salariul mediu pe economie in Romania este de 3275 RON net. Un roman ar trebui sa munceasca 37,8 zile pentru a-si putea cumpara un iPhone 12 Pro. Desigur, in luna respectiva nu va plati chirie, rate, facturi si nici nu va manca nimic. Vecinii de la sud de Dunare trebuie sa munceasca cu aproape 10 zile mai mult decat noi pentru acest telefon.

Datorita salariilor mari, iPhone 12 Pro valoreaza numai 4,4 zile de munca in Elvetia si 6,1 zile in Statele Unite ale Americii. La polul opus se situeaza Filipine (88,2 zile) si Ucraina (87 zile).

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here