Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Strazile inguste s-au dovedit a fi veritabile obiective turistice care atrag un numar tot mai mare de persoane. Europa este fruntasa la acest capitol, urmata de America de Nord si Asia. Astazi va prezentam un clasament al celor mai inguste strazi din lume.

1. Spreuerhofstraße, Reutlingen, Germania

Conform topurilor realizate de Cartea Recordurilor, Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume. Este localizata in centrul medieval al orasului Reutlingen din Germania. Strada este extrem de ingusta si este amplasata intre 2 cladiri masive. Are o latime de 31 cm in cel mai stramt punct si 50 cm in cel mai lat. Persoanele care sunt mai plinute sunt sfatuite sa nu se incumete sa patrunda pe strada deoarece risca sa ramana blocate.

Spreuerhofstraße a aparut in 1727 dupa un incendiu care a distrus zona medievala a orasului. Ulterior a fost reconstruita conform planurilor initiale. Localnicii se mandresc cu cea mai ingusta strada de pe planeta.

2. L’Androuno, Gassin, Franta

Are un nume straniu care nu aduce cu limba franceza. In realitate, numele provine din limba greaca care inseamna „pasaj ingust folosit de barbati drept latrina (toaleta)”. Lasand la o parte semnificatia initiala, va spunem ca mica alee franceza arata foarte bine astazi, este curata si corect intretinuta.

3. Strada Sforii, Brasov, Romania

Este amplasata in centrul vechi din Brasov, in apropiere de Biserica Neagra. Asigura legatura dintre Strada Cerbului si Poarta Schei. Strada este renumita si a aparut ca pasaj intre 2 cladiri vechi pentru a permite accesul pompierilor. latimea variaza intre 1,10 m si 1,35 m. Vechile povesti brasovene noteaza ca Strada Sforii era locul unde tinerii indragostiti isi dadeau intalnire pentru a nu fi gasiti de parinti.

O alta legenda spune ca cine se imbratiseaza pe Strada Sforii va ramane vesnic legat de persoana respectiva. In 2003 strada a fost renovata si curata, dar astazi este plina de grafitii si mesaje urbane. Chiar si asa, numarul turistilor romani si straini este in crestere de la an la an.

4. Mårten Trotzigs Gränd, Stockholm, Suedia

Strada poarta numele unui imigrant german si este amplasata in partea veche a orasului Stockholm. Imigrantul a cumparat mai multe proprietati in centru si a dezvoltat afaceri infloritare in zona comertului cu minereu. Succesul i-a ademenit pe dusmani care l-au batut crunt pana cand a fost lasat fara suflare.

5. Vinarna Certovka, strada cu semafor, Praga, Cehia

Se gaseste in cel mai vechi cartier din Praga, Mala Strana. Dispune de o lungime de 10 m si doar de 48 cm latime. Poate fi traversata atat pe jos, dar si cu trotineta, dar trebuie sa astepti culoarea verde a semaforului. Semaforul a fost instalat de autoritatile cehe pentru a evita blocarea pasajului ingust.

 

 

Recomandari