De cele mai multe ori, canapeaua este elementul de mobilier cel mai voluminos din living, motiv pentru care, intenționat sau nu, ea este cea care stabilește stilul întregii camere. Peste 90% dintre persoanele care au fost întrebate ce piesă de mobilier din living le este indispensabilă, au răspuns invariabil canapeaua.

În prezent canapeaua din living este locul în care orice familie petrece mult timp, fie privind la televizor, fie relaxandu-se cu un joc pe consolă, sau de ce nu, servind o gustare.

Există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont înainte de a cumpăra o canapea.

Alegeți dimensiunea corectă, folosind regula celor două treimi
O canapea care ocupă întreaga lungime a unul perete poate părea sufocantă, că încarcă foarte mult camera. În același timp, nu trebuie să alegeți o canapea de dimensiuni prea mici. Regula de bază este ca atunci când alegem canapeaua, ar trebui să ținem cont ca aceasta să ocupe maxim 2/3 din lungimea unui perete. În cazul în care chiar dorim o canapea de dimensiuni mai mici, putem completa spațiul cu măsuțe de cafea sau cu o lampă de podea interesantă. În acest fel, camera va fi mult mai aerisită.

Țineți cont de funcționalitate și stil
În timp ce dimensiunile camerei sunt un factor esențial în alegerea canapelei, felul în care camera este folosită va influența de asemenea dimensiunea canapelei pentru camera dumneavoastră.

Pentru un living de tip open space, optați pentru o canapea modulară
O canapea în formă de «L» este alegerea ideală pentru o încăpere deschisă, deoarece delimitează zona de cameră de zi de cea destinată servirii mesei sau de bucătărie. Acest tip de canapea se încadrează bine și într-un living de dimensiuni mai mici, deoarece eficientizează spațiul. Bineînțeles, dimensiunea ei trebuie adaptată spațiului.

Alegeți o culoare care se remarcă
Culoarea canapelei poate fi punctul forte al acesteia. Anul acesta puteți opta pentru nuanțe de albastru cerneală, verde crud, însă și tonuri de pământ, de genul beige sau gri. Pentru curajoși, pot fi încercate nuanțe mai tari precum paprika sau turmeric.

Optați pentru forme interesante
Forma canapelei este de asemenea un factor foarte important. În cazul în care încăperea în care doriți să o amplasați are tavanul jos, optați pentru o canapea cu un spătar mai jos, pentru a aduce echilibru camerei. Acest tip de sparat crează de asemenea iluzia de spațiu mai mare. Din punct de vedere trenduri, sunt în voga cele retro-moderne, cu linii curbate.

Inspirați-vă din trendul retro
Materiale precum ratan, lemn, răchită nu mai sunt considerate demodate ci din contră, sunt din ce în ce mai căutate și la modă.

Alegeți un material interesant
Materialul din care este confecționată canapeaua poate să fie amprenta camerei. În loc să folosim tapet colorat sau draperii cu model floral, putem opta pentru o canapea cu imprimeu.

Recomandari