Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Următorul joc Battlefield este Battlefield 2042, cu acțiunea în viitor, într-un loc în care mercenarii luptă pentru superputeri. Noutatea adusă de acest joc este numărul dublu de jucători, respectiv 128 și faptul că redefinește sistemul claselor, cu specializări unice.

Jocul urmează a fi lansat în 22 octombrie 2021 pentru PC, pe Steam și Epic Game Store. Ulterior va fi lansat și pentru PS5, Xbox Series X/S. Va fi lansată o versiune și pentru PS4 și Xbox One, însă nu va putea suporta 128 de jucători.

Principalele schimbări aduse de Battlefield 2042

  • Numărul maxim de 128 de jucători (2 echipe a câte 64) pentru PC sau conselele existente
  • Hărți împărțite pe sectoare care conțin puncte de control; pentru a putea deține un sector, trebuie să îi cucerești toate punctele de control
  • Clasele au fost înlocuite de specializări, caracterele care au trăsături și accesorii unice, pot purta arme și echipament greoi. Specialiștii fac parte din clase precum ingineri, echipa de asalt, echipa de suport.
  • Accesorii noi: auto-tureta, arma care regenerează viața, senzor de mișcare, costum cu aripi
  • Nu se poate juca în singleplayer.

Cum funcționează hărțile pentru 128 e jucători?

Numărul mai mare de jucători înseamnă și hărți de dimensiuni mai mari, împărțite însă în mai multe sectoare. În fiecare sector trebuie ținută o luptă importantă. În modul de joc standard conquest, echipele pot deține un anumit sector deținând toate punctele de control din cadrul lui. La prima vedere trebuie petrecut mult timp într-un singur sector, însă folosind un vehicul, vă puteți deplasa oricând într-o altă zonă a hărții.

Cum funcționează specializările?

Specializările din Battlefiled 2042 sunt caracterizate prin anumite abilități, însă sunt destul de flexibile, putând folosi orice tip de armă deblocat. Arhetipurile precum asalt și recunoaștere au rămas în continuare. În momentul lansării vor fi 10 specializări, urmând ca la fiecare sezon nou să fie lansată una nouă, respectiv 4 sezoane pe an, astfel încât în decursul unui an vor fi lansate 14 specializări.

Până acum, clasele din Battlefield erau destul de stricte: inginerii primeau arme de tip SMG, echipa de recunoaștere primea snipere, echipa de suport LMG, etc. Battlefiled 2042 va include în momentul lansării 10 accesorii noi, care se vor potrivi oricărei arme. De asemenea, arma va putea fi schimbată din zbor, putând schimba o armă care trage de la distanță cu o armă cu lunetă.

Undeva către finalul verii vă fi deschis un open beta pentru toți cei care au făcut precomandă.

Recomandari