Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Intrarea grupului Volkswagen prin Audi și Porsche în Formula 1 pare să fie aproape finalizată, conform celor de la Car Magazine. Cele două branduri de mașini așteaptă numai aprobarea finală a boardului Volkswagen.

Când se va întâmpla acest lucru?

Apariția celor două branduri Audi și Porsche în Formula 1 este estimată pentru anul 2026. Audi se va alătura echipe McLaren iar Porsche va concura alături de cei de la Red Bull Racing. Scenariul ar fi ca echipele Audi/McLaren, respectiv Porsche/Red Bull să concureze împotriva celor de la Ferrari și Mercedes în anii ce urmează.

Audi va prelua și divizia motorsport de la Woking, iar partea de automotive este la echipa McLaren. Cei de la Car Magazine au anunțat că avocații celor două părți sunt déjà în discuții avansate.

Audi și Porsche – furnizori de motoare auto

Conform surselor de pe site, cei doi giganți auto Porsche și Audi vor deveni furnizori de motoare pentru mașinile care concurează. Astfel, Audi va furniza motorul pentru mașinile echipei McLaren. Porsche sunt pregătiți să trimită o propunere în același sens către Red Bull. Atunci când va expira contractul cu Honda, Porsche s-ar putea ocupa de divizia de motoare a echipei.

În cazul în care acest parteneriat nu se va finaliza, Grupul Volkswagen are desigur și un plan B. Acesta ar fi fuzionarea între Williams și Audi, respectiv Porsche și Alpha Tauri sau chiar Haas.

Recomandari