Controalele cu ajutorul gesturilor de pe Android Pie pot parea greoaie in momentul de fata datorita incompatibilitatii noilor concepte cu gesturile mostenite. Cu toate acestea, Google ar putea sa ofere in final o anumita coerenta.

Cei de la XDA au descoperit ca o constructie timpurie a Android Q include un sistem de navigatie revizuit. In loc sa apasati inapoi folosind un buton dedicat, veti putea sa glisati spre stanga pe butonul principal. De asemenea, versiunea bruta schimba experienta de comutare a aplicatiilor, oferind o tranzitie lina intre programe atunci cand glisati spre dreapta.

Aceeasi constructie sugereaza ca Google ar putea renunta la o optiune pentru a reveni la metoda traditionala de navigare cu trei butoane si la modul de vizualizarea a aplicatiilor recente. Daca nu sunteti un fan al abordarii lui Pie, s-ar putea sa trebuiasca sa va inarmati cu rabdare si atunci cand utilizati experienta Google.

Indiferent daca modificarile urmeaza sa ajunga in versiune finala asta este o alta poveste. In prezent, trebuie sa accesati aceste modificari printr-o comutare experimentala, iar versiunea Android Q finala este probabil la cateva luni distanta. Google ar putea renunta la aceste modificari daca nu este multumit de rezultate.

Cu toate astea, ar fi logic ca Google sa vrea sa modifice lucrurile, avand in vedere atat reactia la Pie, cat si trecerea catre telefoanele cu ecran complet, cu interfete minime.

Recomandari