Audrey Hepburn a fost și a rămas în conștiința tuturor ca un simbol al frumuseții, eleganței și feminității. Stilul ei este încă de actualitate și în continuare ea reprezintă un model pentru femeile din întreaga lume.

Audrey a devenit celebră pentru rolul ei din “Mic dejun la Tiffany’s” cât și pentru toate sfaturile de modă, stil de viață sănătos și îngrijire a tenului pe care le-a respectat cu strictețe toată viața ei. Mai jos regăsiți 9 lucruri mai puțin cunoscute despre frumoasa actriță.

Avea origini olandeze
Audrey a locuit în Olanda în timpul celui de-al doilea Război Mondial și chiar vorbea și limba olandeză. Mama ei a decis să meargă aici pentru că vedea Olanda ca pe o țară sigură în acele vremuri, datorită poziției ei neutre, însă după cum știm cu toții, în cele din urmă a fost și ea invadată.

Silueta ei slabă se datora în primul rând malnutriției
În timpul războiului, naziștii reduseseră drastic rația pentru mâncare, astfel încât foarte mulți oameni sufereau de malnutriție, așa cum s-a întâmplat și cu Audrey, adolescentă pe vremea aceea. Nu și-a revenit niciodată pe deplin după această perioadă.

Numele ei adevărat nu era Audrey Hepburn
Când s-a născut în Brussels, pe 4 mai 1929, a fost botezată Audrey Kathleen Ruston. Pentru a nu fi luată prizonieră în timpul războiului, ea și-a schimbat numele în Edda van Heemstra în anul 1940. Abia la trei ani după război a început să se recomande drept Audrey Hepburn.

Studia să devină asistent de stomatologie
Înainte de a cocheta cu actoria, Audrey studia să devină asistent de stomatologie. Nu a apucat însă să termine școala, deoarece a fost descoperită de un căutător de talente și a primit astfel primul ei rol pe Broadway în “Gigi”. Acesta a fost începutul unei cariere de succes.

A avut o aventură cu colegul ei de platou William Holden
În timpul filmărilor pentru “Sabrina”, Audrey a avut o aventură cu William Holden, colegul ei de platou și mare vedetă în vremea respectivă, însurat pe deasupra. Holden era cunoscut că fiind un adevărat crai și se pare că soția îi tolera acest comportament, însă pentru Audrey a vrut să o părăsească pe soția lui. Relația lor nu a fost una de durată, întrucât Audrey dorea să își întemeieze o familie, iar el nu.

Personajul interpretat de în “Mic dejun la Tiffany’s” a fost adaptat special pentru ea
Rolul principal din film îi era inițial dedicat lui Marilyn Monroe, scenaristul considerând-o pe ea cea mai potrivită. Cu toate acestea, Audrey a reușit și să obțină rolul și mai mult decât atât, să îl determine pe scenarist să adapteze personajul astfel încât să îi fie potrivit ei. Astfel, filmul a avut un mare succes și continuă să fie una din marile valori ale filmografiei până în zilele noastre.

John F. Kennedy a fost iubitul lui Audrey
Timp de câteva luni, înainte de a se căsători cu Jackie, JFK s-a întâlnit cu Audrey Hepburn.

A prezentat un documentar despre grădini
Înainte de moartea ei, Audrey a prezentat un documentar despre cele mai frumoase grădini din lume, pentru care a primit și un premiu Emmy. La numai o zi după moartea ei, pe 21 ianuarie 1993, documentarul a fost lansat.

O lalea îi poartă numele
În anul 1990, o specie hibrid de lalea albă a primit numele actriței, drept omagiu pentru întreaga ei carieră, însă și pentru numeroasele acțiuni caritabile întreprinse cu UNICEF.

Recomandari