Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Amenajarea living-ului poate fi o adevarata provocare. Fiind camera unde iti petreci cel mai mult timp si unde iti inviti oaspetii, aceasta are nevoie de un stil aparte, relaxat si in acelasi timp foarte atractiv. Iata 5 greseli pe care sa le eviti cand vrei sa iti amenajezi livingul.

1. Toata mobila din acelasi set

Aceasta este prima greseala pe care o fac majoritatea oamenilor. Mobila din acelasi lasa impresia unei incaperi cu aspect unitar, ce te duce cu ideea ca esti intr-un showroom. De asemenea, o astfel de abordare pare monotona, lipsita de viata sau de accente personale. Designerii de interior recomanda imbinarea diferitelor piese de mobilier, decoratiuni cu valoare sentimentala, plante in ghivechi sau buchete de flori si cateva accente care sa aduca o pata de culoare.

2. Combini prea multe imprimeuri

Poate ca sunt la moda imprimeurile, iar aici oamenii au tendinta sa combina excesiv, iar rezultatul final este o aglomerare de culori si modele fara niciun sens si nicio armonie. Este recomandat ca pe langa modele imprimate sa ai si nuante uni sau culori contrastante. De exemplu, nu pune un model cu romburi langa unul cu frunze, din aceleasi nuante. In acest fel niciunul dintre ele nu va iesi in evidenta.

3. Prea mult mobilier masiv

Oamenii au tendinta de a pune in living mobilier masiv precum biblioteci. Totusi, nu orice spatiu este compatibil cu ideea de mobilier masiv. Cand vrei sa iti amenajezi livingul trebuie sa tii cont de dimensiunile si proportiile spatiului. O canapea prea mare poate sa ocupe prea mult spatiu. Acest lucru conduce la micsorarea sptiului de trecere si aduce in prim plan ideea de sufocare si de aglomerare.

4. Pozitia corpurilor de iluminat

Unii oameni pun corpurile de iluminat la intamplare fara sa tina cont de celelalte aspecte ale livingului. Un corp de iluminat trebuie sa fie foarte bine pozitionat. Nu este neaparat necesar ca lumina sa fie deasupra mesei sau a canapelei. Intr-adevar, cei mai multi oameni aleg sa pozitioneze corpul de iluminat deasupra mesei. Tineti cont ca puteti sa montati lumina deasupra unui tablou sau a unei piese de mobilier pentru a accentua zona respectiva.

5. Alege covorul cu atentie

In cele mai multe livinguri covorul este asezat in fata canapelei si are o dimensiune prea mica. Covorul face legatura intre toate piesele si elementele din camera, deci dimensiunea trebuie sa fie potrivita si direct proportionala cu camera, mobilierul si restul pieselor. Designerii interiori regomanda ca acesta sa depaseasca dimensiunile canapelei.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here