Cu totii stim ca pandemia a avut un impact negativ in economie chiar dezastruos in unele segmente precum turismul. Financiar vorbind, unele companii au reusit sa se mentina la un nivel financiar mai mult decat satisfacator, iar altele au reusit sa faca si mai multi bani ca inainte.

Financial Times a realizat un clasament al companiilor care s-au imbogatit in vremuri pandemice. Clasamentul se bazeaza pe valoarea capitalului adaugata in aceasta perioada.

  1. Amazon – 401,1 miliarde de dolari

De indata ce au fost instaurate restrictiile de circulatie oamenii si-au petrecut cea mai mare parte din timp acasa. Amazon a devenit un serviciu vital pentru oamenii care doreau sa cumpere produse vitale traiului zilnic.

  1. Microsoft – 269,9 miliarde de dolari

Autoizolarea s-a tradus prin munca de acasa si scoala online. Acest lucru a determinat cresterea cererii pentru platformele de videoconferinte. Teams, aplicatia dezvoltata de Microsoft, a fost una dintre cele mai folosite pentru apeluri video si conferinte. Spre exemplu, intr-o zi din luna aprilie, Teams a fost accesat si utilizat de 75 de milioane de oameni la nivel mondial. Un record absolut avand in vedere cifra de 20 de milioane de accesari de la finalul anului 2019.

  1. Apple – 219,1 miliarde de dolari

Criza sanitara a determinat Apple sa isi inchida magazinele pentru a stopa raspandirea virusului. Apple s-a mentinut printre cele mai profitabile companii prin intermediul vanzarilor online si astfel ocupa pozitia cu numarul 3 din acest clasament. Nu uitam ca in timpul pandemiei, Apple a lansat 3 produse noi: iPhone SE 2, iMac si un nou MacBook Air.

  1. Tesla – 108,4 miliarde de dolari

Tesla a ramas in continuare liderul producatorilor de automobile electrice si baterii. Mai mult decat atat, gigantul american a reusit sa isi depaseasca adversarii cu vechime in aceasta industrie.

  1. Tencent – 93 miliarde de dolari

Tencent este o companie care se bucura de o popularitate semnificativa in China. Compania este specializata in produse si servicii din zona divertismentului, inteligentei artificiale si tehnologie. Tencent se bucura de 112 de milioane de abonati.

Recomandari