Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Masinile sunt mai sensibile in timpul iernii, iar acest lucru se traduce prin defectarea mai rapida a unor componente. Pentru a evita astfel de situatii este indicat sa verificat si sa intretineti periodic masina. Iata care sunt componentele care se strica repede iarna.

Bateria

Bateria ocupa prima pozitie a acestui clasament. Cu cat temperatura de afara este mai mica, cu atat consumul de energie va fi mai mare atunci cand doriti sa porniti motorul. Daca masina dispune de incalzitor suplimentare, efortul pentru baterie va fi si mai consistent.

In cazul in care bateria da semne slabe de viata, nu ar strica sa o inlocuiti sau macar sa ii oferiti cateva cicluri de incarcare.

Presiunea in pneuri

Cu cat temperaturile sunt mai scazute, cu atat anvelopele se contracta, iar acest lucru se traduce prin scaderea nivelului de presiune din ele. Nu este indicat si nici sigur sa circulati cu o anvelopa care este usor desumflata. Chiar daca martorul din bord care indica presiune nu se aprinde, nu strica sa verificati periodic presiunea din anvelope.

Portiera

Ei bine, nu putine au fost cazurile in timpul iernii cand soferii au ramas cu manerul de la usa in mana. Materialele din plastic devin mult mai casante la temperaturi scazute, gheata si zapada. In aceste situatii ar fi indicat sa trageti incet si cu grija de manerul maisnii pentru a evita alte situatii neplacute.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here