Cu totii am trecut prin urmatoarea situatie: am sters un fisier (din greseala sau nu), iar dupa un timp aveam mare nevoie de el. Pe piata exista foarte multe programe care promit sa iti recupereze datele. Windows File Recovery este o alternativa la indemana pe care o poti descarca din Microsoft Store.

Windows File Recovery are 3 moduri de utilizare:
  • Default → foloseste MFT (Master File Table) pentru a cauta fisierele pierdute;
  • Segment → are aceeasi intrebuintare, dar utilizeaza NTFS (New Technology File Sistem). Acesta este un sistem de fisiere folosit de Windows pentru a identifica felul in care sunt stocate si numite fisierele.
  • Signature → acest poate fi utilizat si pe dispozitivele de stocare externa;

Instrumentul Microsoft iti pune la dispozitie optiunea de a selecta ce fel de fisier cauti: fotografie, document, audio, video etc. De asemenea poti sa efectuezi cautarea dupa cuvinte cheie cum ar fi numele fisierului pe care vrei sa il recuperezi.

Microsoft le recomanda utilizatorilor sai sa efectueze cat mai putine operatiuni pe computer dupa ce au realizat ca au pierdut un fisier si vor sa il recupereze. Spatiul unui fisier sters este marcat ca spatiu liber de catre Windows. Concret, orice operatiune pe care o efectuezi pe computer poate sa creeze fisiere care sa umple spatiul respectiv.

Instructiunile de utilizare ale Windows File Recovery le gasiti aici

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here