Meniul de start din Windows 10 a fost un subiect intens dezbatut de catre utilizatori. O parte dintre acestia preferau varianta existenta pe Windows 7, iar altii au contestat eliminarea vechiului meniu din Windows 8. Microsoft a incercat cu fiecare update sa ajunga la o varianta optima care sa fie pe placul utilizatorilor.

Update-ul din luna mai nu a fost livrat catre toti utilizatorii. Aparitia unor probleme cu unele configuratii hardware reprezinta motivul pentru care Microsoft a intrerupt furnizarea actualizarii.

Actualizarea care va fi disponibila din toamna vine cu schimbari la nivel de interfata. Meniul de start primeste o doza de transparenta si va fi mai atractiv. Diferentele nu sunt mari, iar prin dezactivarea functiei Live Tile, aplicatiile din meniul de start devin semi-transparente. Liniile de design vor fi mai lejere, iar pictogramele vor prelua din cromatica elementele din jur.

Versiunea finala inca nu este gata

Microsoft afirma ca modificarile nu au ajuns in stadiul final. Meniul de start va mai beneficia de modificari si va deveni din ce in ce mai atragator. Mai mult decat atat, gigantul american spune ca aceste modficari sunt compatibile atat pe varianta de culoare deschisa, dar si pe dark mode.

In toamna acestui an, Microsoft va lansa Windows 10X, un sistem de operare destinat dispozitivelor cu doua ecrane. Sunt sanse mari ca Microsoft sa dezvolte un meniu de start diferit pentru ecrane tactile care au mai putine elemente in miscare.

Microsoft spera ca utilizatorii sa se bucure de noul meniu de start care se va livra prin update-ul din toamna.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here