Serviciul de mesagerie detinut de Facebook anunta ca utilizatorii vor avea acum optiunea de a controla cine le adauga numarul de telefon in grupuri. Puteti alege “nimeni”, “contactele mele” sau “toata lumea”. Nu este la fel de granular cum ar dori unii oameni – nu puteti alege intre contacte, de exemplu – dar cel putin puteti pune stop adaugarii de tip spam de la contacte random.

Daca cineva incearca sa va adauge intr-un grup si setarile dvs. il impiedica, acea persoana va fi rugata sa va trimita un mesaj privat cu un link de invitatie, care va fi activ timp de 72 de ore. Deci, daca selectati “nimeni” si matusa dvs. doreste sa va adauge intr-un grup de discutii, aveti trei zile pentru a decide daca facei acest lucru.

O nota mai serioasa, insa, este ca aceasta noua optiune reprezinta un pas important in abordarea preocuparilor legate de confidentialitatea din jurul aplicatiei, in special in tarile afectate de turbulente politice, in care organizatiile stiu sa adauge cat mai multe numere posibil in grupuri in incercarea de a promova cauza lor.

Introducerea functiei marcheaza, de asemenea, un nou pas dintr-o serie de miscari a celor de la WhatsApp pentru a spori securitatea. Platforma testeaza in prezent un instrument de cautare a imaginilor pentru a combate stirile false, limitarea functiei de redirectionare a mesajelor si a anuntat recent un serviciu de verificare a evenimentelor in India.

Recomandari