Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Tehnologia avanseaza cat ai pocni din degete. Nemtii de la Volkwagen planuiesc sa dezvolte o masina zburatoare si nu oriunde, ci in China. Celebrul constructor exploreaza ideea de mobilitate pe verticala care va fi urmatoarea etapa in evolotuia masinilor.

China este cel mai mare consumator de bunuri produse in Germania, iar Volkswagen doreste sa exploateze din plin acest lucru. „China este de o importanta cruciala pentru Volkswagen AG. Trebuie sa folosim mai bine viteza mare, ambitia si, mai ales, marea forta inovatoare din China pentru Volkswagen”, a scris Presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen pe LinkedIn.

Masinile zburatoare vor avea propulsie electrica

In ultima vreme au fost si alte marci auto care si-au manifestat dorinta pentru masinile zburatoare. In teorie totul suna bine si frumos, dar in practic procesul de productie se confruta cu foarte multe obstacole. Masinile zburatoare sunt vehicule prietenoase cu mediul, iar de aici rezulta ca propulsia electrica este singura optiune. De aici firul se despica in mai multe aspecte ce tin de autonomia bateriei, costuri si restrictii de siguranta in zonele din orasele foarte aglomerate.

Un lucru este sigur si anume ca o masina care zboara va consuma mai multa energie electrica decat una care merge pe asfalt. Cea mai mare provocare in materie de automobile zburatoare tine de obtinerea unei autonomii mai mult decat decente referitoare la timpul de zbor si distanta acoperita. O masina electrica zburatoare impune folosirea unor componente si materiale foarte rezistente, dar foarte usoare.

Tehnologia dronelor ar putea fi baza automobilelor zburatoare

Pretul unei masini care zboara va fi destul de ridicat pentru consumatorii, iar din acest motiv interesul pentru astfel de vehicule ar putea fi scazut. Companiile de taxi ar putea fi principalii clienti pentru astfel de masini.

Constructorii care vor intra pe nisa automobilelor zburatoare vor fi obligati de autoritati sa sa respecte foarte multe reglementari pentru a asigura calatorii aerine in conditii de maxima siguranta. In alta ordine de idei, tehnologia dronelor ar putea sta la baza dezvoltarii masinilor care zboara.

Volkswagen nu a proiectat niciun calendar referitor la dezvoltarea automobilului zburator din China, insa daca deschidem bine ochii, acest proces s-ar putea intinde pe cativa ani deoarece producatorul are de bifat foarte multe etape.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here