Nimic nu se compară cu momentele în care stai în fața unei adevărate minuni create de natură, un albastru care pare infinit și desprins dintr-o imagine parcă de pe un alt tărâm. Momentele din vacanță petrecute în apropierea unui lac, a mării sau oceanului, sunt unele de impact și ne amintim cu drag de ele atunci când depănăm amintiri cu cei dragi. De la incredibilele lacuri din Croația și până la apele oceanului din Samoa, toate sunt locuri de o frumusețe rară.
Lacul Peyto, Alberta, Canada este un lac de un albastru turcoaz incredibil. Acest lac natural, localizat în Parcul Național Banff, este rezultatul acumulării apei din ghețarii din jur care s-au topit. Resturile ghețarilor formate din cuarț și calcit, s-au depus pe fundul lacului și i-au dat această nuanță deosebită care face că toată suprafața lui să strălucească în lumina soarelui. Dacă vă aflați în Parcul Nationa Banff, urcați pe Bow Summit, de unde puteți admira Lacul Peyto în toată splendoarea lui.
Lacul Five-Flower, Parcul Național Jiuzhaigou, China este un lac pe care trebuie musai să îl vedeți pentru a crede că este adevărat. Apa lacului este atât de curate și transparentă, încât puteți vedea perfect prin ea, până în partea de jos a lacului. Întreg parcul este împânzit cu lacuri și cascade, însă dintre toate se remarcă în mod evident Five-Flower, pentru unicitatea lui. În funcție de perioada din an, apa lacului poate fi turcoaz, safir, verde sau chiar cu nuanțe portocalii.
Lacul Plitvice, Croația, face parte din parcul național cu același nume. Aici se află un complex de 16 lacuri cu o nuanță incredibilă de albastru. Conectate prin cascade și cărări, sistemul de lacuri ocupă 70 000 de ha din parcul național. Desemnat parc național în anul 1949 și încadrat în Patrimoniul UNESCO în 1979, complexul de lacuri este una dintre cele mai populare atracții turistice din Croația, primind milioane de vizitatori anual.
Lacul Crater, Parcul Național Crater, Oregon
În urmă cu aproximativ 8000 de ani, o eruptie vulcanică a cauzat prăbușirea unui întreg versant montan, rezultând astfel un crater. De-a lungul timpului, acest crater a fost umplut cu apa de la ploi și cea rezultată de la topirea zăpezilor și astfel a rezultat lacul cu cea mai mare adâncime din țară. De cele mai multe ori lacul este învăluit de nori, dandu-i o profunda nota misterioasa, însă în zilele în care este vizibil în totalitate, poate fi admirat în toată splendoarea lui de albastru infinit, strălucitor.
Hanauma Bay, Oahu, Hawaii este una dintre cele mai populare atracții de pe insulă si pe bună dreptate. Golful adăpostește o colecție impresionantă de specii marine, fiind una dintre locațiile perfecte pentru snorkeling. Denumirea lui vine de la “hana” care înseamnă “golf” și “uma” care se referă la forma curbată a bărcilor pe care le folosesc cei din populația indigenă. Pentru a păstra frumusețea naturală a golfului, vizitatorii trebuie să își facă rezervare în avans, cu mențiunea că în fiecare zi sunt puse în vânzare numai câteva sute de tichete. Din momentul în care veți ajunge aici, veți descoperi un adevărat paradis albastru, înconjurat de o insulă de smarald.
Lacul Tahoe, California/Nevada
Acest lac se află la granița dintre statele California și Nevada și se întinde pe o lungime de 35 km. Lacul are o adâncime de 500 metri, situandu-se astfel pe locul 10 între cele mai adânci lacuri din lume. Tahoe este înconjurat de frumoșii munți Sierra Nevada, zăpadă care se topește de pe crestele montane alimentând lacul și conferindu-i incredibila nuanță de turcoaz.
Lacul To-Sua, Samoa
Acesta este de fapt un fel de piscină naturală, care atrage milioane de turiști anual. To-Sua se traduce mot-a-mot “gaura mare” și este o întindere de apă sărată, de un albastru perfect. Vizitatorii ajung aici pe o cărare de-a lungul stâncilor, după care coboară pe o scară special amenajată. Cei mai curajoși îndrăznesc să sară direct în apa din vârful stâncilor. Dacă vă aventurați să înotați aici, puteți trece printr-o peștera subacvatică și ulterior veți ajunge direct în ocean.