Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Constanta este un oras cu iesire la Marea Neagra, situat pe teritoriul Romaniei in partea sud-estica, zona Dobrogei. De-a lungul anilor, turistii viziteaza Constanta pentru a-si petrece concediul de vara pe litoralul pe care orasul il pune la dispozitie. Insa nu multi cunosc si celelalte obiective pe care nu ar trebui sa le ratezi atunci cand vizitezi acest oras.

Obiective turistice in orasul Constanta

1. Cazinoul din Constanta
Cazinoul se afla in centrul vechi, pe faleza, cu acces din bd-ul Regina Elisabeta. Ridicata in perioada 1880-1902, cladirea este una istorica, avand totodata o arhitectura impresionanta. Pe langa destinatia sa initiala, in trecut, cazinoul gazduia numeroase spectacole de teatru si baluri, reprezentand astfel si un loc de relaxare pentru turisti. Astazi, accesul in interior nu mai este permis din cauza lucrarilor de reabilitare, dar chiar si in aceste conditii, merita cu siguranta vizionat.

2. Acvariul de pe faleza
Situat chiar in apropierea Cazinoului, nu ar trebui sa ratati ocazia de a vizita acest obiectiv turistic. Pe langa faptul ca acvariul este deschis pe tot timpul anului, cu numai 7 lei de persoana puteti admira o intreaga expozitie acvatica de specii de pesti si flora acvatica. Acvariul dispune de o expozitie variata in ceea ce priveste speciile de pesti, regasindu-se astfel: pesti piranha, pesti lopata, pisici de mare si pesti lopata si de asemenea numeroase specii de sturioni.

3. Delfinariul
Delfinariul este de asemenea un punct de atractie, renumit pentru spectacolele fascinante si adorate mai ales de copii. Deschis inca de la 1 iunie 1972, muzeul poate fi vizitat in orice perioada a anului. Totodata, delfinariul este primul muzeu din Romania de acest fel si este unic in sud-estul Europei.

4. Planetariul
Daca sunteti pasionati de domeniul astrologic, planetariul din Constanta va pune la dispozitie un peisaj unic. In interiorul cladirii, se regaseste o cupola ce masoara 8 metri in diametru, avand o capacitate de 80 de spectatori, in interiorul acesteia proiectandu-se un cer plin de stele pe o bolta artificiala. De asemenea, cu ajutorul unui telescop performant pus la dispozitie, vezi putea admira diverse corpuri ceresti existente in Sistemul Solar.


5. Centrul vechi
Centrul vechi este un loc potrivit unde te poti relaxa seara la terasa sau pur si simplu sa faci o plimbare printre cladirile pline de istorie, majoritatea fiind construite in stilul arhitectural francez. Arta stradala si numeroasele spectacole desfasurate in aer liber sunt de asemenea o atractie a zonei, care cu siguranta iti vor capta atentia si te vor cuceri iremediabil.

Recomandari