Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Daca pana acum spuneai ca Bucurestiul este ingrozitor de aglomerat si sufocant, ei bine, se poate si mai rau de atat. Pe Terra exista orase mult mai aglomerate decat Capitala Romaniei. Iata care sunt primele 5 orase ale lumii dupa numarul de locuitori.

Tokyo, Japonia → 34 000 000 locuitori
Capitala Japoniei este de departe, cea mai mare aglomerare urbana a Terrei. Cu cei 34 000 000 de locuitori (incluzand si populatia care locuieste in prefecturile Yokohama, Kawasaki si Saitama), Tokyo depaseste cu 10 000 000 de locuitori orasul care se claseaza pe a doua pozitie in acest clasament. Tokyo are o suprafata de 2187 de kilometri patrati, aproape de 10 ori mai mare decat Bucuresti. Este considerat cel mai scump oras al lumii si un centru economic foarte puternic.

Seul, Coreea de Sud → 24 400 000
Un gigantic furnicar, orasul are o densitate incredibila: 17 288 de locuitori pe kilometru patrat, iar populatia sa depaseste populatia totala a Romaniei.De asemenea, au fost adaugati si locuitorii din distrectele limitrofe: Bucheon, Goyang, Incheon si Suweon. Seul este al saselea centru economic al planetei si gazda unor concernuri uriase precum Samsung, LG, Hyundai.
Guangzhou (Canton), China →24 200 000
Canton este numele europenizat dat de catre portughezi celui mai mare oras din sudul Chinei si al treilea dupa Beijing si Shanghai. Au fost luati in calcul si locuitorii din districtele Donguan, Foshan, Jiangmen si Zhongshan. Jocurile olimpice din 2008 ar fi trebuit sa fie organizate in Guangzhou, insa decizia Guvernului a fost ca jocurile sa se desfasoare la Beijing.
Mexico City, Mexic → 23 400 000
Mexico City/ Ciudad de Mexico este al patrulea oras al lumii dupa numarul de locuitori. Capitala Mexicului gazduieste 1/5 din populatia totala a tarii de 111 000 000 de locuitori, iar acest lucru face ca Ciudad de Mexico sa fie cel mai aglomerat oras din America Centrala. In ceea ce priveste economia, Ciudad de Mexico ocupa pozitia cu numarul 8 la nivel global.
Delhi, India →  23 200 000
New Delhi este unul dintre cele mai mare centre culturale, politice si comerciale ale Indiei. Orasul gazduieste Parlamentul Indiei, iar orasul a devenit capitala tarii in 1947 cand si-a castigat independenta fata de Marea Britaniei. Este al cincilea cel mai aglomerat oras al lumii.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here