Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Atentie, soferi, vi se pregateste ceva! Ministerul Mediului pregateste o noua varianta a taxei de poluare. De-alungul anilor au tot existat taxe de poluare, dar s-au dovedit a fi un esec.

„Daca va exista o noua taxa, va fi implementată in felul urmator. Va fi discutata cu Comisia Europeana si vom strange toate exemplele pozitive din UE. Numai asa nu vom ajunge in situatia de a avea o taxa ilegala. In Europa exista trei tari care nu au nicio interventie pe aceasta problema. Restul, de 24, au fel de fel de sisteme in implementare. Romania trebuie sa decida daca vrea sa faca parte din grupul tarilor care nu au nicio taxa. Sau din grupul de 24 care taxeaza poluarea”, a declarat ministrul Mediului intr-o interventie televizata la Antena 3.

Taxa auto, esec dupa esec

In urma cu aproximativ 6 ani, autoritatile de la acea vreme au taxat mai mult masinile pe motorina decat cele pe benzina. Ulterior, Curtea Constitutionala a declarat ca taxa ilegala, iar statul a returnat banii tuturor soferilor care au achitat respectiva taxa.

Pentru a evita nevoia ca bani aferenti noii taxe sa fie dati inapoi oamenilor, ministrul are un plan: „Daca astazi eu v-as spune ca introduc o anumita taxa, as face greseala pe care au facut-o ceilalti minstri, care au introdus o taxa, apoi au dat banii inapoi. Daca va exista o taxa pe mediu, nationala sau locala, trebuie sa fie sigura din punct de vedere juridic si sa aiba efecte suficiente. Vom demara discutii inclusiv cu producatorii auto, cu comerciantii auto, pentru ca nu putem sa bulversam piata, dar Romania trebuie sa decida, DA sau NU”.

Oficialii iau mai multe variante in calcul. Noua taxa auto ar putea sa se regaseasca intr-un impozit local diferentiat, rovignieta sau soferii vor plati conform emisiilor stabilite de producator si de capacitatea motorului.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here