Google are in plan sa implementeze pe Android un sistem automat de alertare pentru cutremurele care sunt pe cale sa se produca. Initiativa nu este una noua, de alungul timpului au exista si alti producatori care au incercat sa dezvolte un astfel de sistem.

Sistemul de alerta este bazat pe ShakeAlert, sistemul finantat de US Geological Survey, iar in prima faza va fi disponibil pentru locuitorii de pe coasta de Est a Statelor Unite. Ulterior, aceasta functie ar putea sa fie extinsa si in alte zone de pe glob in colaborare cu autoritatile locale.

Noua functie de avertizare va fi integrata in pachetul Google Play Services si ar putea sa joace un rol vital in salvarea vietilor omenesti.

Cum va functiona sistemul de avertizare dezvoltat de Google

Sistemul pe care il dezvolta Google implica un nivel incremental de alertare care este ajustat in functie de distanta fata de epicentru si de elementele particulare ale seismului. Utilizatorii Android vor primi mesaje personalizate de avertizare in functie de zona in care se afla. Cei care se afla foarte aproape de epicentru vor primi notificarea de ”cutremur iminent”, iar locuitorii aflati la distante indepartate vor primi 2 notificari.

Nu exista informatii cu privire la existenta hartilor care ar trebui sa fie livrate la pachet cu notificarea de avertizare. Timpul pe care utilizatorii il obtin prin notificarea de avertizare poate fi de cateva secunde, care pot fi pretioase si care le pot salva viata.

Google vrea sa se asigure ca orice utilizator de telefon cu sistem Android va fi notificat in caz de seism. Acestia nu vor fi nevoiti sa instaleze nicio aplicatie in telefon.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here