Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Satele grecești sunt adevărate comori ascunse, o alternativă incredibilă pentru cei ce doresc să evadeze din ritmul alert al insulelor și plajelor, într-o tară cunoscută în lumea întreagă pentru darul de a atrage turiști.

Imaginile care ne vin tuturor în minte atunci când ne gândim la Grecia sunt plajele, apusurile incredibile sau albastrul incredibil al mării. Cu toate acestea Grecia are atât de multe locuri frumoase care așteaptă să fie descoperite, printre acestea satele tradiționale.

Magia satelor tradiționale din Grecia

Dacă ne uităm la satele enumerate mai jos, unele sunt izolate, altele par magice și cu adevărat autentice, însă cu siguranță ceea ce au în comun este faptul că par a fi desprinse dintr-o poveste.

Syrrako este un sat situat în partea de vest a Greciei, în zona Ioannina. Pentru a ajunge aici este nevoie să pe o cărare care urmărește valea râului Kalarritikos, drumul este unul anevoios, însă imaginea incredibilă a satului care se arată printre copaci, este neprețuită. Din momentul în care treceți de poarta de piatră, o alee pietruită conduce chiar în centrul satului. Aici veți descoperi casele construite din piatră de către adevărați maeștri care s-au asigurat că acestea vor avea aspectul unor adevărate opere de artă.O perioadă satul a fost locuit numai de un paznic, însă ușor ușor au început să se întoarcă și restul locuitorilor, dată fiind valoarea culturală și potențialul turistic al zonei.
Parthenonas
este un sat din Halkidiki care apare menționat în scrierile lui Herodot. Vase de lut din perioada arhaică arată de asemenea urme ale satului pe aceste meleaguri. Satul modern datează din perioada Imperiului Otoman. În anul 1973 magnatul Yannis Carras a început să construiască complexul turistic Porto Carras. Drept urmare, locuitorii satului au început să plece de aici. 20 de ani mai târziu, mai mulți străini au început să se stabilească în Parthenonas, au renovat casele din piatră și au deschis taverne și chiar un muzeu. În toată zona există numeroase trasee pe care se pot face drumeții, în aroma plăcuta a pădurilor de măslini.
Mikro Papigo
este un sat construit că un amfiteatru la poalele muntelui Timfy, în partea de vest a Greciei. În sat se poate ajunge urcând circa 3 km din Megalo Papigo. Totul este construit din piatră, iar coșurile de fum ale caselor și curțile au elemente decorative interesante.
Arachova
este un sat situat la poalele munților Parnassus, în centrul Greciei. Este cea mai căutată destinație turistică pe timpul iernii din toată Grecia, aici vin celebrități și pasioanti de ski, datorită complexului modern amenajat aici și apropierii de Atena. Cu toate acestea, principalul motiv pentru care Arachova este atât de popular este peisajul extrem de frumos și viața de noapte. Străzile înguste și casele tradiționale au păstrat aspectul de sat grecesc autentic, în ciuda valului mare de turiști care vizitează zona în timpul iernii. Lucrul cel mai important pentru cei care iubesc istoria și urmele ei, în apropierea satului se află Delphi, centrul religios al Greciei Antice, o adevărată comoară cu monumente păstrate din acele vremuri.
Makrinitsa
din Volos este un sat care oferă o priveliște incredibilă asupra zonei înconjurătoare, are case tradiționale foarte bine păstrate și un caracter autentic, unic. Satul atrage turiști atât în perioada iernii, dar și vara, fiind multe plaje foarte frumoase în zonă. Pe toată suprafață satului sunt aproximativ 60 de fântâni construite în stil tradițional grecesc.
Karytaina
din Arcadia este un sat situat în vârful unui deal, pe malul râului Alpheios. Acesta datează din secolul al 13 lea și o bună perioadă de timp a fost cea mai importantă fortăreață din Peloponez. Toată zona a intrat sub dominație otomană în anul 1460 și a prosperat că important centru comercial. Locuitorii din Karytaina au fost printre primii care s-au ridicat în timpul Războiului de Independența în intervalul 1821-1829.

În prezent Karytaina este protejat că fiind un sat tradițional grecesc și a fost numit de scriitorul grec Nikos Kazantzakis Toledo al Greciei.
Ambelakia
este un sat din zona Larissa, din centrul Greciei. Este un sat tradițional, cu o foarte mare valoare istorică.
Archanes
are o istorie de 5000 de ani și este unul dintre cele mai importante sate istorice din Creta. Este situat la poalele munților Giouchtas și este destul de aproape de capitala insulei, Heraklion. Satul a fost restaurat cu păstrarea elementelor specifice cretane. Locuitorii satului sunt mândri să își mențină locuințele curate, organizate și cu aspect tradițional, fiind al doilea cel mai frumos restaurat sat din Europa.
Dimitsana
este un sat din Peloponez care are mănăstiri foarte frumoase și case cu o arhitectură care îi oferă o atmosfera tradițională.Satul este construit în vârful unui munte și oferă o vedere frumoasă asupra câmpiilor Megalopolis și Taygetus.
Nymfaio
este un sat tradițional grecesc din nordul Greciei, înconjurat de o pădure pe plajă, cu case vechi și magazine micuțe care vând produse locale. În zonă sunt numeroare trasee turistice care pot fi parcurse, ideale pentru bicicliști dar și pentru călărit.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here