incomod.info
  • Home
  • Aplicatii
  • Automobile
  • Gadgeturi
  • Tutoriale
  • TV online
Cele mai populare
film tv streaming Recomandari

TV Online Gratuit – Posturi Tv pe care sa le vezi in tara sau in strainatate fara sopcast sau alte programe

By AlexandruAugust 11, 2021
Digi sport 1 Online Live GRATUIT pe Android iPhone sau Smart TV Program TV TV Online

Digi Sport 1 Online

By AlexandruMarch 20, 2022
notebook 1280538 1920 Recomandari

Eliminare diacritice din text online (fara instalare program/aplicatie)

By AlexandruAugust 23, 2021
Facebook YouTube RSS
Subsribe
incomod.info
Facebook YouTube RSS
  • Home
  • Aplicatii
    Firefox

    Firefox 115 acum disponibil, versiunea finală pentru Windows 7 și 8

    July 5, 2023
    google

    Google actualizează politica de confidențialitate privind AI

    July 5, 2023
    Meta

    Meta ar putea lansa o aplicație alternativă pentru UE

    June 30, 2023
    windows

    Cum să remediați eroarea „Something went wrong” pe Windows

    June 30, 2023
    Disney Plus

    Cum să remediați codul de eroare 83 pe Disney Plus

    June 30, 2023
  • Automobile
  • Gadgeturi
  • Tutoriale
    Curatarea eficienta a masinii de spalat rufe - trucuri si sfaturi utile

    Curatarea eficienta a masinii de spalat rufe acasa: trucuri si sfaturi utile

    September 17, 2023
    cum sa obtii cazierul rutier online

    Tu stii cum sa obtii cazierul rutier online?

    May 20, 2023
    Reguli de baza din punct de vedere SEO pentru ca un articol sa ajunga cat mai repede pe primele pozitii in cautarile google

    Reguli de baza din punct de vedere SEO pentru ca un articol sa ajunga cat mai repede pe primele pozitii in cautarile google

    April 30, 2023
    change whatsapp font style

    Trucuri WhatsApp de care probabil nu stiai – modificare stil font

    April 20, 2023
    Cum să creezi o strategie de marketing care aduce rezultate

    Cum să creezi o strategie de marketing care aduce rezultate

    February 22, 2023
  • TV online
incomod.info
Home » Sapte greseli de evitat in timpul procesului de zugravire
Stiri AndreiBy Andrei

Sapte greseli de evitat in timpul procesului de zugravire

April 26, 2023Updated:April 27, 2023
Facebook Twitter WhatsApp Email Telegram
zugravire
Share
Facebook Twitter WhatsApp Email Telegram

Indiferent dacă tocmai v-ați mutat într-o casă nouă sau doriți să reîmprospătați o cameră prin zugravire, procesul poate părea ușor, dar puteți comite greșeli comune care să afecteze calitatea lucrării finale.

În ciuda faptului că aveți pregătite instrumentele și consumabilele potrivite, dacă nu pregătiți și vopsiți corespunzător pereții, acest lucru poate duce la dungi inestetice, pete sau un finisaj neuniform. Iar ultimul lucru pe care ți-l dorești este să cheltuiești bani în plus pentru a plăti un decorator care să-ți repare lucrările rătăcite!

Pentru a te ajuta să pictezi ca un profesionist, am întrebat un expert despre cele mai frecvente greșeli de pictură la decorare și cum să le eviți. De asemenea, ați putea dori să evitați aceste culori de vopsea care vă fac casa să arate ieftină.

1. Nu uitați să curățați mai întâi pereții

curatare pereti

O greșeală comună pe care o fac mulți oameni este că nu pregătesc suprafața înainte de vopsire. Pereții sunt predispuși să culeagă praf, murdărie sau chiar pânze de păianjen, care pot strica vopseaua finită. Este întotdeauna recomandat să curățați bine pereții mai întâi cu o soluție de apă cu săpun, pentru a asigura o suprafață netedă.

„Pentru suprafețele expuse la grăsime, înlocuiți săpunul cu lichid de spălat sau alt degresant, pentru a tăia murdăria”, sugerează Michael Rolland, expert în vopsea și MD The Paint Shed (se deschide într-o filă nouă). „Sprayul de săpun cu zahăr poate fi folosit și pentru a pregăti pereții în majoritatea situațiilor. În continuare, spălați din nou cu apă curată pentru a îndepărta reziduurile de curățare, apoi terminați prin ștergere cu o cârpă curată și umedă.”

În plus, inspectați pereții pentru eventuale fisuri, găuri sau adâncituri care trebuie reparate. Aplicați calafate pentru a umple orice fisuri sau găuri cu un cuțit de chit și lăsați-l să se usuce complet înainte de orice șlefuire necesară. Acest lucru va face pictura mai ușoară și va asigura că aveți un finisaj neted.

Rețineți că, dacă aveți mucegai sau mucegai în casa dvs., tratați-l întotdeauna și nu vopsiți niciodată peste el. Dacă o faci, va crește din nou prin vopsea și va înrăutăți problema.

2. Nu cumpărați pensule ieftine pentru zugravire

pensule

S-ar putea să credeți că economisiți bani pe pensule ieftine de la Dollar Store, totuși, experții vă sfătuiesc să nu scapi de instrumente. Pensulele ieftine tind să provoace dungi sau să aibă perii slăbiți sau moale. Acestea fie se vor lipi de perete, fie nu vor absorbi foarte bine vopseaua, provocând un finisaj neuniform.

„Alegeți o perie cu peri acrilici pentru proiectele care implică o vopsea pe bază de apă, deoarece acestea absorb puțină apă și perii cu peri naturali pentru vopselele pe bază de solvenți”, este de acord Rolland, „merită să investiți într-o perie cu peri înclinați de înaltă calitate. Nu numai că vă va ușura munca, ci va oferi linii clare, cu aspect profesional, care ar putea însemna că nu trebuie să vă mascați deloc.”

3. Nu folosiți un grund înainte de zugravire

grund

O altă greșeală comună de vopsire este aceea de a nu folosi mai întâi un grund și de a picta direct pe perete. În esență, grundule sunt stratul de bază pentru a vă asigura că aveți o suprafață netedă, fără pete înainte de vopsire. Utilizarea unui grund de bună calitate este esențială; va ajuta la etanșarea peretelui și la prevenirea mucegaiului.

În plus, grundule sunt excelente pentru neutralizarea pereților și pentru a ascunde petele sau urmele inestetice care ar putea apărea prin vopsire. Acest lucru este util mai ales atunci când pictați pe o culoare închisă cu un ton mai deschis. „În majoritatea cazurilor, vă recomandăm să folosiți un strat de grund înainte de două straturi de vopsea aleasă pentru a obține un finisaj profesional”, sfătuiește Rolland, „Pentru suprafețele poroase (lemn/zidărie) sau pentru a acoperi culorile închise, un al doilea strat de grund poate fi folosit. este cerut”.

4. Folosirea unui tip greșit de vopsea pentru zugravire

vopsea zugravire

Nu toate vopselele sunt create la fel și o altă greșeală comună este utilizarea unui finisaj greșit pentru fiecare suprafață. Principalele tipuri de vopsele sunt lucioase, semilucioase, plate/mate, satinate și coajă de ou.

„Suprafețele poroase, cum ar fi tencuiala proaspătă și lemnul gol, de exemplu, ar absorbi prea mult dintr-o vopsea pe bază de apă”, sfătuiește Holland, „pentru tencuiala proaspătă se recomandă un contract mat sau mătase, pentru lemnul gol un grund pentru lemn, un strat de bază și stratul de acoperire este recomandat înainte de vopsire, dar dacă este o suprafață exterioară din lemn, se recomandă un strat de acoperire și un strat de acoperire microporos.”

Dacă aveți îndoieli, majoritatea mărcilor de vopsea vor avea un ghid cu privire la diferitele lor finisaje pentru fiecare tip de suprafață pe site-ul lor.

5. Supraperierea pereților

supraperiere pereti

Deși dorim să ne asigurăm că obținem o acoperire bună, uniformă a vopselei, doriți să evitați periajul excesiv. Acest lucru va provoca doar mișcări de perie inestetice, urme de tragere sau suprafețe crestate, care vor strica finisajul general. În plus, periajul excesiv poate duce la peri slăbiți, care se pot lipi de perete sau în vopsea.

„Încărcați pensula și periați rapid vopseaua pe suprafață într-o mișcare lină, folosind o mișcare sau două pentru a o nivela”, sugerează Rolland, „Aplicarea unei presiuni prea mari asupra loviturilor dvs. poate duce la greșeli ușoare și la scurgerea vopselei din dumneavoastră. perie. Și când vine vorba de colțuri strânse, mișcarea periei poate fi o tehnică bună pentru a umple zonele pe care este posibil să le fi ratat.” În acest fel, veți avea un finisaj neted, profesional.

6. Nu amestecați vopseaua în timpul procesului de zugravire

nu amestecati vopseaua zugravire

O altă greșeală este să nu amestecați bine vopseaua înainte de a aplica straturi. După ce deschideți cutia de vopsea, amestecați culoarea în jur cu un bețișor de lemn sau echivalent timp de două până la trei minute.

Vopselele conțin un amestec de componente solide și lichide, motiv pentru care ingredientele tind să se separe, mai ales după ce au stat o perioadă lungă de timp. Amestecându-l bine, veți asigura o consistență netedă a culorii și un finisaj general. În orice caz, ar trebui să citiți întotdeauna instrucțiunile de pe cutie înainte de a începe să vă pictați pereții.

7. Îndepărtați banda după procesul de zugravire

indepartare banda

Banda pentru pictori este un instrument esențial atunci când decorați, dar o greșeală comună este să o îndepărtați atunci când vopseaua este complet uscată. Acest lucru va smulge vopseaua, dăunând finisajului/suprafaței și distrugând toate eforturile. Experții sugerează îndepărtarea benzii înainte ca vopseaua să se usuce.

„Banda pentru margini a salvat lucrările din lemn, dar o plângere comună a metodei este că atunci când scoateți banda urmează o parte din vopsea”, este de acord Holland, „acest lucru se datorează de obicei așteptării prea lungi pentru a îndepărta banda. Banda ar trebui să fie îndepărtată înainte ca vopseaua să se usuce complet.”

În plus, dacă îl lăsați prea mult timp, bucăți mici de bandă se pot rupe și pot lăsa reziduuri dezordonate. Prin urmare, este întotdeauna cel mai bine să-l îndepărtați înainte ca vopseaua să se usuce complet pentru a evita un dezastru de decorare !

Cât durează până se usucă vopseaua după zugravire?

uscarea vopselei zugravire

În general, vopselele pe bază de apă sau latex se usucă la atingere după o oră și pot fi acoperite în patru ore. În cazul vopselelor pe bază de ulei, uscarea la atingere poate dura între șase și opt ore, iar acoperirea este posibilă după 24 de ore. Aceste timpuri pot varia în funcție de tipul și marca vopselei, deci verificați întotdeauna eticheta de pe ambalaj.

Articol recomandat: Ziua Pamantului: 5 lucruri pe care le puteți recicla sau nu

Sursa: tomsguide.com

greseli zugravit
Share. Facebook Twitter WhatsApp Email Telegram

Articole asemanatoare

5 chestii

5 greseli frecvente pe care le faci cand alergi

November 16, 2020By Dragos
© 2023 www.incomod.info | contact: office@incomod.info
  • Contact
  • Cookie
  • Termeni si conditii
  • Confidentialitate

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.