Cu toții avem în telefon cel puțin 5 grupuri din care facem parte și cu care împărtășim diverse experiențe: fie că este vorba despre colegii de serviciu cu care discutăm aspecte legate de munca noastră, fie că este vorba despre gașca de prieteni cu care facem schimb de bancuri în fiecare zi, sau despre membrii familiei pe care vrem să îi avem mereu aproape.

De multe ori însă ne aflăm în dificultatea de a naviga prin această multitudine de mesaje de grup. Soluția este simplă: respectați cele trei reguli de conduită: respect, sinceritate și considerație.

Faceți un grup format numai din persoane cunoscute
Este ușor să tot adaugăm un număr nou în grup, însă are mai multă logică să păstram grupul cât de restrâns posibil, mai pe scurt, toată lumea trebuie să cunoască pe toată lumea. Dacă se întâmplă să existe persoane în grup despre care nu știți absolut nimic, atunci cu siguranță grupul are deja prea mulți membri. Gândiți-vă foarte bine la scopul grupului atunci când decideți pe cine să includeți.

Transmiteți mesaje de interes pentru toate persoanele din grup
Dacă aveți lucruri de împărtășit cu numai 1-2 persoane din grup, atunci păstrați pentru ei mesajele private. Cele de pe grup clar trebuie să le fie destinate tuturor membrilor. Dacă discuția inițială de grup tinde către una individuală, atunci o puteți din nou continua în privat, nu are sens să îi deranjați pe toți.

Aveți grijă la ora locală a fiecăruia și la orele de somn
Evitați să scrieți mesaje seara târziu sau dimineața foarte devreme, mai ales dacă aveți în grup și persoane care locuiesc în alte țări și se încadrează pe un alt fus orar.

Folosiți opțiunea “mute” pentru mesaje sau părăsiți grupul dacă trebuie
Uneori, ceea ce se comunică pe un grup nu vă mai reprezintă, fie pentru că aveți păreri diferite față de ceilalți, fie pentru că aveți prea multe pe cap și nu puteți să țineți pasul cu mesajele. Astfel, aveți opțiunea de a ieși din grup sau de a pune pe mut mesajele din grupul respectiv. Dacă alegeți să părăsiți grupul, faceți acest lucru într-un mod discret, anunțând numai persoana care îl administrează.

Transmiteți mesaje cu un scop precis
Nimănui nu îi face placere să primească sute de mesaje fără sens, astfel încât este bine să nu vă abateți de la tema dezbătută și să scrieți un mesaj clar și la obiect. Acesta nu este un grup de socializare de tipul Facebook, unde fiecare își prezintă lucrurile interesante din viață.

Recomandari