Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Plante de grădină cu flori pentru începători – păreri de la Grădinamax despre cele mai ușor de crescut flori

Ai avut parte de experiențe neplăcute legate de florile din grădina ta? Ai încercat să cultivi diferite sortimente, dar nu au înflorit cum ți-ai dorit sau s-au ofilit? Găsești aici câteva păreri de la Grădinamax referitor le plantele cu flori cel mai ușor de crescut. Chiar și un începător în ale grădinăritului se va descurca cu aceste plante și se va bucura de flori colorate în grădină.

Deși este adevărat că anumite plante au nevoie de atenție pentru a arăta bine și produce flori, există specii care se mulțumesc cu puțin. Dacă îți dorești o grădină plină de culoare, dar fără prea multă bătaie de cap, trebuie doar să alegi cu grijă plantele. Din fericire, ai de unde alege. În ciuda a ceea ce crezi, sunt suficiente soiuri de plante cu flori ce nu au nevoie de prea multe ca să-ți bucure privirea. Citește în continuare pentru a afla ce flori poți planta în grădină, fără să te temi de eșec.

  • Echinaceea 

Echinaceea este o plantă destul de înaltă, ce poate fi găsită într-o varietate mare de culori. Este ideal de plantat pe lângă garduri sau în fundal, din moment ce creează o zonă de vegetație bogată și flori mari, colorate. Florile de echinaceea pot fi tăiate și puse în vază, acestea fiind disponibile mai multe luni la rând. Acestea atrag păsări și insecte polenizatoare, ceea ce este un mare plus pentru întreaga grădină (mai ales dacă cultivi și legume). Poate fi amplasată în soare direct, fiind soluția ideală pentru acele locuri însorite pe tot parcursul zilei.

  • Garofițele

E greu să rămâi indiferent la vederea florilor de garofiță. Disponibile în nuanțe de roz, mov, roșu și alte, aceste flori vin la pachet și cu un parfum discret, aparte. Nu sunt plante foarte înalte, formând buchete bogată în rondurile unde sunt amplasate. Un avantaj al garofițelor e că înfloresc din mai până în august, iar asta înseamnă flori pe tot parcursul sezonului cald. Frunzele lor rămân verzi tot timp, ceea ce adaugă un plus de valoare grădinii. Se pot planta în zone însorite, dar rezistă bine și în zone cu puțină umbră.

  • Zinnia 

Această plante se poate întâlni în aproape toate grădinile, fiind apreciată pentru usurința de creștere și florile în culori vii, strălucitoare. Zinnia este disponibilă în nuanțe aprinse de portocaliu, roșu, galben, roz și alb. Pe lângă diversitatea de culoare, se pot găsi și în diferite forme. Deci, acestă plantă e orice dar nu plictisitoare. Înflorește pe parcursul verii și atrage fluturi. Cel mai bine crește în plin soare, are nevoie moderată de apă și iubește solul bogat în nutrienți și bine drenat.

  • Crinii

Fără îndoială, crinii pot fi considerați cele mai populare plante de grădină. Florile mari, colorate și parfumate încântă pe oricine. Iar dacă ai crezut că se cresc greu, tocmai vei afla că sunt plante nepretențioase, ce nu au nevoie de multe pentru a se dezvolta. Disponibile în mai multe culori, florile crinilor se repetă de-a lungul sezonului cald. Reprezintă soluția ideală dacă vrei să acoperi repede o zonă mai extinsă. Crinii pot să tolereze atât umiditatea ridicată, cât și seceta, din acest motiv sunt plante preferate de mulți.

Ideal, ar trebui plantați în primăvară, în substrat bogat în nutrienți și bine afânat. Pe timpul verii, va trebui să ai grijă să uzi plantele bine. Pentru a înflori cu succes, plantele trebuie să se bucure de cât mai mult soare pe timpul zilei.

  • Lavanda

În ultima vreme, vedem tot mai multă lavandă în grădinile din țara noastră. Ne convingem, încet și sigur, că această plantă nu este greu de crescut și nici pretențioasă în ceea ce privește condițiile de mediu. Parfumul florilor, ușor discret în aer liber, este apreciat de mulți, iar formatul tufelor de lavandă poate decora foarte frumos bordurile și straturile de flori. Totuși, pentru un aspect estetic, este recomandat să tunzi tufele de lavandă, pentru a le controla forma.

Florile parfumate atrag fluturii, dar îndepărtează țânțarii. Din acest motiv, e o idee bună să le plantezi cât mai aproape de casă. Cresc cel mai bine în soare direct. Este o plantă rezistentă la seceta, deci nu necesită udări dese. Poate înflori de două ori în aceeași vară, dacă florile primei ture se taie.

  • Mușcatele

Tradiționalele mușcate sunt printre cele mai ușor plante de crescut, fiind foarte rezistente și necesitând condiții minime pentru a înflori. Se găsesc în diverse forme și culori, varietățile disponibile fiind standard, semi-curgătoare sau curgătoare. Cu siguranță vei găsi soiuri de mușcate care te vor încânta. De primăvara devreme și până la înghețul din toamnă, aceste flori vor înflori în serii. Trebuie doar să le asiguri suficient soare, apă (dar nu în exces) și îngrășământ.

Oricare din plantele prezentate mai sus te vor ajuta să ai o grădină colorată, plină de flori, fără a fi nevoie de prea mult timp și efort. Dacă nu știai ce plante să alegi pentru grădina ta, aceste păreri din partea Grădinamax te vor ajuta să economisești timp. Ai grijă doar să satisfaci cerințele minime ale acestor plante, iar ele te vor răsplati pe măsură.

Recomandari