Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Compania Municipala de Management al Traficului, din subordinea Primariei Capitalei, sustine ca aceste camere dotate cu senzori observa in timp real daca o anumita zona se aglomereaza. Astfel, timpii semafoarelor se modifica automat pentru fluidizare traficului. Cu alte cuvinte, nu o sa mai astepti doua minute sa se faca verde, desi de pe strazile adiacente nu vine nicio masina.

Daca se aglomereaza o strada, semaforul va tine automat mai mult culoarea verde. Si daca intersectia se aglomereaza din toate directiile, sistemul prioritizeaza artera principala.

Aceste camere se instaleaza acolo unde nu s-au putut instala bucle inductive in asfalt, unde avem si linii de tramvai, in principal pe arterele vechi: Mosilor, Eminescu, Dacia, Tunari”, spune Daniel Filipciuc de la Compania Municipala de Management al Traficului.

Masurile par bune la prima vedere, dar multi specialisti sustin ca nu e asa. De exemplu, un sistem precum Waze ar putea functiona mult mai bine.

Trebuie sa profitam de aceste date gratuite pe care Google si Waze le pun la dispozitie autoritatilor. Pe langa acesti senzori pe care ii avem fie in asfalt, fie ca vorbim de camere, noua ne trebuie si date mai concrete referitoare la viteza de deplasare a masinilor, pentru ca degeaba stim ca au trecut cinci masini daca din cauza faptului ca in alta intersectie s-a creat un ambuteiaj au reusit sa scape cinci masini care au trecut cu viteza pe acolo”, spune Paul Dorneanu, comunitatea Waze Romania

Recomandari