Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

La finalul anului 2021 Honda se va retrage din Formula 1, însă înainte de aceasta au decis să introducă o nouă componentă în motorul mașinilor pe care le echipează, din dorința de a ajuta echipa Red Bull să câștige Campionatul Mondial.

Este vorba despre o componentă hibrid, care adaugă putere motorului. În ciuda faptului că toți au crezut că își vor face o ieșire liniștită și pașnică, cei de la Honda au făcut tot posibilul în acest sezon să își depășească limitele pentru echipele Alpha Tauri și Red Bull.

Producătorul japonez a făcut un mare pas înainte cu motoarele lor cu ardere internă, oferindu-le celor de la Red Bull și lui Max Verstappen posibilitatea să concureze împotriva celor de la Mercedes și implicit a lui Lewis Hamilton pentru titlul de campion mondial.

În prezent, producătorilor de motoare le este permis să facă upgrade componentelor motorului hibrid o singură dată pe sezon. Având déjà un motor nou cu combustie, cei de la Honda au adus și acest «Energy Store», montat deja pe mașina lui Verstappen încă de la Marele Premiu al Belgiei. Acest upgrade face parte dintr-un proiect care durează de câțiva ani și are ca scop combinarea dintre îmbunătățiri din punct de vedere energetic și de reducere a greutății.

Toate aceste lucruri au fost făcute într-adevăr de cei de la Honda în încercarea de a câștiga sezonul 2021 din Formula 1 și bineînțeles să îi învingă pe cei de la Mercedes. Cu toate că acest upgrade era inițial gândit pentru anul 2021, echipa a mărit ritmul și a reușit să îl aplice din acest sezon.

Cu siguranță beneficiile noii componente vor fi simțite din plin anul viitor, deoarece Red Bull vor avea dreptul de proprietate intelectuală pe toată durata tranziției de la Honda la Red Bull Powertrains.

Recomandari