In urma cu ceva timp Microsoft planuia sa isi mute business-ul exclusiv in mediul online. Criza sanitara a fost picatura care a umplut paharul, iar gigantul american a luat decizia sa inchida definitiv aproape toate magazinele fizice la nivel mondial.

Personalul din magazinele de retail nu va fi concendiat

Angajatii Microsoft care prestau activitatea in magazinele fizice nu vor fi concediati. Acestia vor lucra la sediile corporative ale companiei sau vor lucra de la distanta. Exceptia de la regula o reprezinta magazinele din campusurile din Londra, New York, Sydeny si Redmond care vor ramane deschise. In cele 4 locatii, magazinele vor aborda un nou concept si vor avea o noua identitate vizuala.

Consilierea clientilor atunci cand vor sa cumpere un produs se muta in mediul online prin intermediul unor tutoriale video one to one si multe altele.

Apple a castigat lupta cu Microsoft

Primul magazin fizic Microsoft a fost lansat in anul 2009. Gigantul a dorit sa imite succesul Apple cu magazinele de retail. Windows Phone nu a avut succes scontat in randul utilizatorilor, iar acesta reprezinta un alt motiv pentru care Microsoft se retrage din spatiile fizice. Compania are alte directii in care se bucura de succes si care pot fi exploatate si promovate online cum ar fi cloud computing si servicii destinate clientilor din mediul corporativ.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here