Cum si cu ce se curata corect ecranul televizorului
Curățarea ecranului TV ne poate ridica probleme cu adevărat. O soluție folosită greșit poate afecta ecranul OLED sau LED. Chiar și o soluție pe care scrie că are utilizări multiple poate să facă mai mult rău decât bine, însă una care nu este destinată sub nicio formă acest scop poate lasă urme vizibile pe ecran, de care veți scăpa foarte greu. În ultimul timp s-a vehiculat ideea că uleiurile esențiale sau o jumătate de lămâie pot fi folosite pentru curățarea TV-ului, lucru total greșit însă.
Ce spun experții în domeniu?
Conform specialiștilor în domeniu, sunt patru pași importanți atunci când vine vorba despre curățarea ecranului TV:
1. Curățați și organizați zona în care este amplasat televizorul
Înainte de orice, curățați mobila din jur. Scoateți televizorul din priză, la fel și sistemul de boxe (dacă aveți unul), dați la o parte casetele cu CD-uri, DVD-uri, cărți, telecomenzi și alte accesorii și îndepărtați cu grijă praful de pe mobilă, fără a atinge ecranul TV.
Organizați toate cablurile astfel încât să nu stea împrăștiate în toate direcțiile. Puteți cumpăra suporturi speciale pentru cabluri, astfel încât toate să stea la locul lor și estetic să arate mult mai bine.
2. Curățați ecranul TV
Atunci când vine vorba despre curățarea în mod corect a ecranului TV, trebuie ținut cont de faptul că acesta este destul de delicat. Din acest motiv, cel mai indicat este să folosiți o lavetă din microfibră, fără puf pentru a scăpa de orice particupa statică de pe ecran și din spatele lui.
Dacă observați amprente pe ecran, umeziți puțin laveta și curățați cu mișcări circulare, din partea de sus către cea de jos. În cazul în care aveți pete persistente pe ecran, atunci puteți apela la o soluție specială de curățat ecrane TV. De obicei acestea includ și o lavetă din microfibră. Aveți grijă să nu pulverizați direct pe ecran, ci pe lavetă.
3. Organizați telecomenzile
În cazul în care v-ați achiziționat un televizor de ultimă generație, de 40’’, atunci aveți și foarte multe accesorii pentru el. Astfel, după ce v-ați asigurat că televizorul arată impecabil, puteți începe să organizați telecomenzile DVD-urile și toate celelalte accesorii. Puteți folosi coșulețe speciale pentru depozitarea telecomenzilor, pe care să îl așezați pe măsuță de cafea sau oriunde considerați că sunt la îndemână pentru toți membrii familiei.
4. Menține tot timpul mobila media organizată
Atunci când vine vorba despre curățarea televizorului, trebuie să acordăm atenție foarte mare suportului pe care acesta sta. Fie că ați optat pentru o variantă de mobilier în care ați încastrat televizorul, pentru un suport de perete sau ați folosit o comodă TV clasică, toate trebuie păstrate în cele mai bune condiții. În cazul în care ați amplasat televizorul pe un corp de mobilă din lemn, curățați-l cu o soluție pe bază de ulei de portocale, menit să protejeze lemnul. Dacă acesta are un strat superior lăcuit, atunci folosiți o soluție de curățat geamuri, pentru a-i conferi strălucire. Lavetele din microfibră sunt ideale.
În concluzie, experții și producătorii de televizoare consideră că cea mai bună modalitate de curățare a ecranului TV este folosind o lavetă uscată din microfibră, fără puf. Nu curățați niciodată televizorul atunci când este pornit, deoarece atunci când ecranul este negru puteți să vedeți toate amprentele sau petele de pe el. Evitați să folosiți lavete tratate cu diverse substanțe, deoarece acestea pot să dăuneze ecranului TV.