Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Mexic înseamnă frumusețea naturii, plaje cu nisip alb, cascade impresionante, izvoare termale, păduri care par să dăinuiască aici de când Pământul a fost creat, înseamnă diversitate culturală și tradiții păstrate până în zilele noastre.

Dacă sunteți totuși genul de călător aventurier și vreți să descoperiți locuri mai puțin căutate de alți turiști, nu doriti sa stati o zi intreaga pe marginea piscinei, savurand o margarita rece, am pregătit o listă cu locuri unice pe care le puteți vizita la următoarea excursie în Mexic.

Insula Păpușilor
Situată la sud de Mexico City, Insula Păpușilor este un loc mai degrabă înfricoșător, pe toată suprafața ei sunt păpuși mutilate agățate în copaci, un loc potrivit pentru amatorii de filme thriller/horror.

Așa cum era de așteptat, numele insulei a fost căpătat în urma unei tragedii care s-a întâmplat aici. În urmă cu circa 50 de ani, singurul locuitor al insulei, Don Julian Santana, a găsit cadavrul unei fetițe plutind într-un canal. La ceva timp după, a găsit în același canal plutind o păpușă, pe care a luat-o și a agățat-o într-un copac, în memoria fetiței. Pentru că i s-a părut că o singură păpușă nu era suficientă pentru a alina spiritul fetiței care sfârșise atât de tragic, a continuat să caute păpuși pe care le-a agățat la fel în copaci.

Toate aceste povești create în jurul insulei atrag turiști și cu siguranță insula este o altfel de atracție turistică.

Peștera cu cristale
Situată în mina Naica, în apropiere de Chihuahua, impresionanta peștera crează cu adevărat acel efect « wow » fiind un conglomerat de cristale de dimensiuni impresionante.

În anul 1911 când mina Naica era închisă, a fost descoperită această peștera spectaculoasă, pe care localnicii au considerat-o specială și au declarat-o zonă protejată. Cristalele sunt de-a dreptul o încântare pentru oricine, fiecare are aproximativ 3 metri în diametru și sunt rezultatul unor procese naturale care au durat mii de ani. Se pare că vechimea lor ar fi de 500 000 de ani.

Dintr-o altă perspectivă, se pare că aceste cristale care sunt de fapt selenite, trimit cu gândul către zeița greacă a  lunii, care oferă oamenilor stabilitate emoțională și prosperitate.

Lacul Roz sau « La Coloradas »
Situat în Peninsula Yucatan, Lacul Roz este locul ideal pentru a face fotografii de impact pentru privitor, datorita culorii care te trimite cu gândul la vata de zahăr !

Lacul face parte dintr-o arie protejată, numită Rio Lagartos și aici se pot regăsi printre altele și păsări flamingo, jaguari, broaște țestoase și o multitudine de specii de păsări.

Culoarea lacului este dată de algele de un roșu deschis care se găsesc pe toată suprafața lui, precum și de o specie de creveți. Imaginea creată la răsăritul soarelui este una cu adevărat spectaculoasă : apa se evaporă iar toate aceste organisme capătă o culoare foarte aprinsă, astfel încât impresia lăsată privitorului este una de strălucire ireală, care te trimite cu gândul către basmele cu unicorni și prințese.

Este bine de știut că apa lacului este extrem de sărată și nu este potrivită pentru înot, astfel încât orice turist trebuie să se limiteze la fotografierea peisajului mirific.

Plaja ascunsă Isla Marietas
Plaja ascunsă sau Playa del Amor, este situată la circa 35 km de Porto de Vallarta și este o zonă de un pitoresc extraordinar, care te trimite cu gândul la un roman de dragoste.

În zonă sunt de fapt mai multe insulițe de origine vulcanică și este bine să fie vizitate prin intermediul unei excursii organizate, cu ghid.

MUSA (Museo Subacuático de Arte)
Muzeul Subacvatic este cu adevărat spectaculos, potrivit pentru pasionații de scufundări.

Sculptorul britanic Jason de Caires Taylor, împreună cu un grup de artiști mexicani, au ancorat 500 de statui pe fundul oceanului, creând astfel acest spectaculor muzeu.Peisajul creat în jurul lor este unul spectaculor, fiind o îmbinare extraordinară între opera naturii și cea a omului.

Indiferent de tipul de vacantă preferat, cu siguranță Mexicul trebuie să fie în topul preferințelor tuturor, pentru multitudinea de atracții pe care le oferă, unele dintre ele unice în toată lumea, așa cum am încercat să arătăm și mai sus.

 

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here