Cand vine vorba de localizare Android, exista multe aplicatii care iti ofera functionalitate de care ai nevoie. Una dintre cele mai bune solutii este insa oferita implicit de catre Google.

Daca ai un smartphone de cativa ani, este aproape imposibil sa nu te fi gandit la un moment dat la functia de localizare Android. Nu de alta, dar este inevitabil ca, macar pentru cateva minute, sa nu ti-l fi pierdut la un moment dat. In cel mai rau caz, cineva ti l-a furat. Chiar si in acea situatie insa, exista foarte instrumente online la care poti apela pentru a-l localiza, pentru a-l face sa sune si, nu in ultimul rand, pentru a sterge tot ce aveai pe el.

In ultimii ani, furtul de telefoane a mai scazut un pic, datorita protectiilor hardware integrate de producatorii de mobile. Practic, un iPhone furat nu mai poate fi folosit niciodata de catre nimeni, pentru ca este necesar numele de utilizator si parola de iCloud a fostului utilizator. Intr-o oarecare masura, exista optiuni apropiate ca functionalitate si pe anumite smartphone-uri cu Android.

Asta nu inseamna insa ca nu trebuie sa-ti iei cateva masuri de precautie. In primul rand, daca iti trece prin cap posibilitatea de localizare Android, trebuie sa ai in permanenta functia de date mobile activa pe aparat. In al doilea rand, ar fi bine ca localizarea sa fie de asemenea activa din Settings sau Setari. Altfel, poti sa-ti iei adio de la orice posibilitatea de a-ti mai vedea vreodata telefonul cand ti-a disparut.

Daca ai urmat acesti pasi si vrei sa-ti gasesti telefonul ai doua posibilitati. Intra pe un telefon Android in aplicatia Gasiti Dispozitiv de la Google si autentifica-te cu acelasi cont de Google si parola pe care le ai pe smartphone-ul tau original. Pe un laptop, tableta sau smartphone cu un al sistem de operare, poti accesa aceleasi functii la adresa google.com/android/find, dupa ce te-ai autentificat cu contul tau Google. Dupa cateva secunde, ar trebui sa-ti vezi pe o harta unde iti este gadgetul. Cu un buton intitulat sugestiv Redati Sunet il vei putea face sa sune.

Ca o nota de subsol, daca faci acest gest pentru a localiza telefonul prietenei sau sotiei, merita sa ai in vedere ca fiecare tentativa de localizare se va reflecta intr-o notificare pe aparatul cu pricina.

Recomandari