Google a anuntat ca vrea sa blocheze instalarea aplicatiei AnTuTu pe dispozitivele care ruleaza Android. Compania sustine ca aplicatia isi spioneaza utilizatorii.

AnTuTu a fost sters definitiv din Google Play Store. Utilizatorii care au dorit sa testeze in continuare performantele au fost nevoiti sa descarce AnTuTu de pe site-ul oficial al dezvoltatorului. Utilizatorii vor fi notificati de sistemul Google Play Protect in momentul in care utilizatorii doresc sa instaleze AnTuTu. Notificarea ii va alerta cu privire la posibilitatea ca aplicatia sa colecteze date confidentiale.

AnTuTu este o aplicatie utilizata de foarte multi utilizatori, iar in fiecare luna publica clasamentul celor mai puternice telefoane Android de pe piata.

Google considera ca AnTuTu este o aplicatie periculoasa

Site-ul AnTuTu este considerat periculos de catre Google, iar acest lucru este marcat inclusiv in browserul Chrome. In ciuda avertizarii, utilizatorii pot continua sa navigheze pe site-ul aplicatiei. Dupa mesajul ”Blocat de Play Protect”, apare butonul ”OK”, iar apoi apare un butonul prin care poti descarca si instala aplicatia AnTuTu.

AnTuTu este o aplicatie dezvoltata de catre o compania din China. Aceasta poate fi in continuare instalata de pe site-ul dezvoltatorului sau din magazinele de aplicatii neoficiale.

Versiunile mai vechi ale aplicatiei AnTuTu nu sunt marcate drept periculoase de catre sistemul Google Play Protect.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here